ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν τη ΝΔ για αποσταθεροποίηση της χώρας

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν τη ΝΔ για αποσταθεροποίηση της χώρας
Eurokinissi

Μαξίμου και Κουμουνδούρου πυροβολούν ταυτόχρονα την Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις αιτιάσεις της για αντιδημοκρατική εκτροπή που διατυπώνονται και στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Η κυβέρνηση επέλεξε να σηκώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση, κάτι που έπραξε λίγες μόλις ώρες πριν από την εκδήλωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα, για το οποίο το Μαξίμου έχει καταλήξει ότι υποκινείται από πολιτικά κόμματα.

Για την κυβέρνηση, που πιστεύει πως πίσω από τους διοργανωτές βρίσκονται πρωτίστως η ΝΔ και έπειτα το ΠΑΣΟΚ, η καλύτερη εξέλιξη της σημερινής εκδήλωσης των «Παραιτηθείτε» θα ήταν η συσχέτιση του κινήματος με πολιτικά κόμματα, ενδεχομένως μέσω της εμφάνισης πολιτικών προσώπων στην συγκέντρωση του Συντάγματος.

Το Μαξίμου θέλει την αποτυχία του σημερινού εγχειρήματος, όχι μόνο για να μην εμφανιστούν εικόνες μίας μεγάλης διαδήλωσης εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά για να μπορέσει να ενσωματώσει στην ρητορική του και το επιχείρημα πως η αντιπολίτευση δεν μπορεί να διοργανώσει καν μία μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση. Επομένως, το Μαξίμου σε καμία περίπτωση δεν δέχεται ότι η συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» είναι μη πολιτική. Το είπε ξεκάθαρα η Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας πως «κινείται εχθρικά προς την χώρα», το είπε και ο Παναγιώτης Σκουρλέτης με την επισήμανση πως μόνο απολιτίκ δεν είναι, αντιθέτως διακρίνονται σπέρματα ακροδεξιάς λογικής.

Το Μαξίμου –σε σχέση με τις χθεσινές πρωτοβουλίες της ΝΔ– σχολιάζει πως η ανόητη και εκβιαστική τακτική είναι το μόνο που απομένει στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς όλα τα προηγούμενα σχέδιά της έχουν χρεοκοπήσει: από την αξιολόγηση που έκλεισε ως το αίτημα για εκλογές που απορρίπτεται από την ίδια την κοινωνία.

Για την κυβέρνηση, η ΝΔ και η ηγεσία της προσπαθούν να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς του Μαξίμου για δημιουργία ενός κλίματος ανάκαμψης και επιστροφής της σταθερότητας στην χώρα. Όσο για το σχέδιο της Συγγρού, αυτό χαρακτηρίζεται επικίνδυνο και γραφικό, βγαλμένο από τις παραδόσεις πολιτικάντικής υποκρισίας.

Στο ίδιο πνεύμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει την ΝΔ πως βρίσκεται σε πανικό γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει τα ρέστα του. Και διαπιστώνει πως, δέσμιος των νεοφιλελεύθερων εμμονών του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να μετατρέψει τα δικά του πολιτικά αδιέξοδα σε πρόβλημα για τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ