ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος για αντιπρόεδρο Αρείου Πάγου: Αδιανόητος θεσμικά ο δημόσιος διάλογος

Βενιζέλος για αντιπρόεδρο Αρείου Πάγου: Αδιανόητος θεσμικά ο δημόσιος διάλογος
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Θεσμικά αδιανόητο χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το δημόσιο διάλογο του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, για την τροπολογία που βάζει «φρένο» στη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις προσεχείς εκλογές.

Ο κ. Βενιζέλος παίρνει θέση στην αντιπαράθεση και προτείνει να νομοθετηθεί η αρμοδιότητα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για να αποφανθεί για την υπόθεση.

«Θεωρώ αυτονόητο ότι ο κ. Αντιπρόεδρος του ΑΠ θα προβεί σε δήλωση αποχής από οποιαδήποτε σχετική διαδικασία», σημειώνει ο κ. Βενιζέλος.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του ο κ. Τζανερίκος, χαρακτήρισε την κυβερνητική τροπολογία ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Βορίδης απάντησε ότι η νομοθέτηση είναι αρμοδιότητα της Βουλής και όχι του εκάστοτε δικαστή.

Ολόκληρη η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου

«Η δημόσια αντίδραση του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου - Προέδρου του Α1 Τμήματος για τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με την οποία καθορίζεται ο δικαστικός σχηματισμός που θα κρίνει τη συνδρομή των προϋποθέσεων του άρθρου 32 της εκλογικής νομοθεσίας ( ΠΔ 26/2012, όπως ισχύει) και ο αδιανόητος θεσμικά δημόσιος διάλογός του με τον Υπουργό Εσωτερικών, καθιστούν αναγκαίες άμεσες κινήσεις που δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν να θέσει, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ζητήματα σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα στον νόμιμο δικαστή, τη δικαστική προστασία και ακρόαση και τη νόμιμη δίκη (άρθρα 8 και 20 παρ.1 Συντ., άρθρο 6 παρ.1 ΕΣΔΑ).

Προτείνω να οριστεί νομοθετικά ως αρμόδιος ο υφιστάμενος μείζων σχηματισμός του Αρείου Πάγου, η Ολομέλεια του, κατά τις ισχύουσες ως προς αυτήν ρυθμίσεις.

Θεωρώ αυτονόητο ότι ο κ. Αντιπρόεδρος του ΑΠ θα προβεί σε δήλωση αποχής από οποιαδήποτε σχετική διαδικασία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ