ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος για σύλληψη αστυνομικού: «Αμείλικτοι με όσους αποδειχτούν επίορκοι»

Θεοδωρικάκος για σύλληψη αστυνομικού: «Αμείλικτοι με όσους αποδειχτούν επίορκοι»
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος Intime

«Παραμένουμε αμείλικτοι σε όσους αποδειχτούν επίορκοι, ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους» σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στο Twitter για τον επίορκο αστυνομικό ο οποίος πουλούσε ναρκωτικά με υπηρεσιακό όχημα.

 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρεται στη σύλληψη αστυφύλακα, και Ειδικού Φρουρού για υπόθεση ναρκωτικών από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Υπερασπιζόμαστε το σπουδαίο έργο της ελληνικής αστυνομίας και την προσφορά της στην ελληνική κοινωνία αλλά παραμένουμε αμείλικτοι με όσους αποδειχθούν επίορκοι. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους».

Σημειώνεται πως με το αυτοκίνητο του τμήματος ασφαλείας, στο οποίο εργαζόταν στα Νότια Προάστια, μετέφερε τις ποσότητες των ναρκωτικών που πωλούσε αστυνομικός που συνελήφθη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η καταγγελία που είχε φτάσει στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι εδώ και καιρό, ο συγκεκριμένος αστυνομικός προμηθεύεται και διακινεί σε χρήστες χασίς, ποσότητες ναρκωτικών.

Το κινητό του τηλέφωνο μπήκε σε παρακολούθηση και μάλιστα διαπιστώθηκε ότι έπαιρνε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, χρησιμοποιώντας διαδικτυακές εφαρμογές που πίστευε ότι δεν μπορούσαν να εντοπιστούν.

Την ίδια ώρα, χρησιμοποιούσε και κωδικοποιημένες φράσεις, όπως για παράδειγμα «κοτόπουλα» και «κατσαβίδια», εννοώντας τις ναρκωτικές ουσίες -πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα γίνει αντιληπτός.

Μαζί με τον αστυνομικό, που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας, συνελήφθη και ένας δεύτερος αστυνομικός που υπηρετεί στο ίδιο τμήμα αλλά σε τμήμα τάξης και ως χρήστης χασίς, έκανε παραγγελίες από το συνάδελφό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ