ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εξηγεί μέσω του Tik Tok τι είναι ο ατομικός κουμπαράς και πώς λειτουργεί

Μητσοτάκης: Εξηγεί μέσω του Tik Tok τι είναι ο ατομικός κουμπαράς και πώς λειτουργεί
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME

Μέσω ενός βίντεο στο Tik Tok. αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να  εξηγήσει το πώς λειτουργεί ο ατομικός κουμπαράς και πώς μπορεί να ευνοήσει τους νέους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλεί μάλιστα τους χρήστες της εφαρμογής να υποβάλλουν και τις ερωτήσεις τους για το θέμα προκειμένου να κατανοήσουν την λειτουργία της νέας ρύθμισης για τις επικουρικές συντάξεις.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως «στον ατομικό κουμπαρά - που αφορά τους νέους και την επικουρική σύνταξη - μαζεύονται όσα πληρώνετε εσείς ως εργαζόμενοι» και πρόσθεσε πως «στο τέλος η επικουρική σας σύνταξη θα είναι υψηλότερη κατά 43 έως 68%».

Συγκεκριμένα, αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης: «Σήμερα θέλω να σας πω για τον ατομικό κουμπαρά. Τι είναι αυτό; Αφορά τους νέους και την επικουρική σύνταξή σας. Στον ατομικό κουμπαρά μαζεύονται όσα πληρώνετε εσείς ως εργαζόμενοι. Κανένας άλλος δεν μπορεί να τον αγγίξει. Τον βλέπετε να αυξάνεται με τον καιρό και έχετε τον έλεγχό του μέσα από το app myteka.gov.gr. Αποταμιεύετε και επενδύετε για τη δική σας μελλοντική σύνταξη. Δεν πληρώνετε την τωρινή σύνταξη κάποιου άλλου. Στο τέλος η επικουρική σας σύνταξη θα είναι υψηλότερη κατά 43 έως 68%. Λοιπόν, ξέρω ότι η επικουρική σύνταξη είναι ένα περίπλοκο θέμα. Αν θέλετε γράψτε μου τις ερωτήσεις σας, θα χαρώ να τις απαντήσω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ