ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα ύψη η κόντρα για το κόμμα Κασιδιάρη και την υποψηφιότητα Αντώναρου

Στα ύψη η κόντρα για το κόμμα Κασιδιάρη και την υποψηφιότητα Αντώναρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε περιοδεία στον Εύοσμο. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ NEWS

«Μαχαίρια» έχουν βγάλει τα κόμματα καθώς βαδίζουμε προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η προκήρυξη των εκλογών αναμένεται μια εβδομάδα μετά το Πάσχα, στις 22 Απριλίου προκειμένου να τηρηθούν όλες οι συνταγματικές προβλέψεις που αφορούν την εκλογική διαδικασία.

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, η Βουλή θα κλείσει αφού πρώτα ψηφίσει την τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει φρένο στη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές.

Η εν λόγω τροπολογία, που προβλέπει πως για την υπόθεση θα αποφασίσουν και τα έντεκα μέλη του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου και όχι πέντε, έχει ανάψει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ πως εάν δεν ψηφίσει την τροπολογία, κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά.

«Είναι οι ίδιοι οι οποίοι θέλουν τελικά με κάποιο τρόπο αυτό το μόρφωμα να βρεθεί στο Κοινοβούλιο. Δεν είχαν δυσκολία θέλω να θυμίσω στο παρελθόν όποτε χρειαζόταν να συμπορεύονται μαζί τους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως με την τροπολογία η κυβέρνηση παίζει «επικίνδυνα και απαράδεκτα παιγνίδια με τους θεσμούς εν ονόματι της προστασίας τους».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η τροπολογία θωρακίζει ακόμα περισσότερο τη δυνατότητα όλου του τμήματος του Αρείου Πάγου να πάρει τη σχετική απόφαση. Πρόσθεσε πως όλα τα κόμματα θα κριθούν από τις επιλογές τους, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη απόφαση που θα ληφθεί κατά την αυριανή τελευταία μέρα της Βουλής.

«Μού είναι αδιανόητο, σάς το λέω ειλικρινά, να μην καταφέρουμε να συγκροτήσουμε ένα ευρύ δημοκρατικό τείχος άμυνας απέναντι στην προοπτική να επιστρέψουν εγκληματίες στο κοινοβούλιο. Τους πληρώσαμε πολύ ακριβά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε «ακατανόητη» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να αναθεωρήσει την άποψή της και να ψηφίσει τη σχετική τροπολογία.

«Να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους δικαστές να πάρουν αυτή τη σημαντική απόφαση. Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Γνωρίζουμε, όμως, επίσης ότι έχουμε ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο το οποίο οι δικαστές πρέπει να εφαρμόσουν. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Κόντρα και για την υποψηφιότητα Αντώναρου με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική αντιπαράθεση στράφηκε και γύρω από την υποψηφιότητα του πρώην Καραμανλικού Ευάγγελου Αντώναρου.

Η συμπερίληψη του πρώην εκπροσώπου Τύπου της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πυροδοτήσει πολιτική θύελλα.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «λούμπεν» ορισμένους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζοντας σαφώς τον κ. Αντώναρο. Μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης (fm 100) ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε τα εξής: «Επιτρέψτε μου να πω μόνο ότι μάλλον γέλιο προκάλεσαν οι κάποιες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ…Τι να σας πω, περισσότερο σε ''λούμπεν'' ψηφοδέλτια με παραπέμπουν, παρά σε ψηφοδέλτιο κόμματος το οποίο θέλει πραγματικά να διεκδικήσει το μεσαίο χώρο».

Από την κόντρα για την υποψηφιότητα Αντώναρου δεν θα μπορούσε να λείπει και το ΠΑΣΟΚ, λόγω της διαχρονικής αντιπαράθεσης και των διαφορών του κόμματος με την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

«Εμείς δεν μπλέκουμε στα οικογενειακά του ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς τους καλούμε να ρωτήσουν να μας πει ποιος πτώχευσε τη χώρα, επειδή ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

Αιχμηρά ήταν και τα «καρφιά» του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

«Του εύχομαι να καταφέρει να εκλεγεί αυτή τη φορά», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος θυμάται πως τον αποκαλούσε ο Ευάγγελος Αντώναρος όταν μετακινήθηκε από το ΛΑΟΣ στη Νέα Δημοκρατία.

«Εύχομαι οι νέοι του συνοδοιπόροι να μην τον αντιμετωπίζουν ως ''μουσαφίρη'' και ''παρείσακτο'' και να έχει την επιτυχία που δεν κατόρθωσε με τη Νέα Δημοκρατία», ήταν το αιχμηρό σχόλιο του υπουργού ανάπτυξης, με τον κ. Αντώναρο να απαντά σε αντίστοιχα υψηλούς τόνους: «δεν ασχολούμαι με τα απόβλητα της πολιτικής ζωής του τόπου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ