ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοψία Γεωργιάδη στη Βαρβάκειο: στα περσινά επίπεδα οι τιμές σε αρνί και κατσίκι

Αυτοψία Γεωργιάδη στη Βαρβάκειο: στα περσινά επίπεδα οι τιμές σε αρνί και κατσίκι
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βαρβάκειο αγορά ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Την Βαρβάκειο αγορά επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης (11/4) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις έγινε προσπάθεια να παραμείνουν στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι, ώστε να «μπορούν να κάνουν γιορτές, οι φτωχοί συμπολίτες μας».

Να σημειωθεί ότι, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως οι τιμές του αρνιού στο «Καλάθι του Πάσχα» με βάση τις νέες χαμηλότερες τιμές που ανακοίνωσαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ξεκινού από 9,69 ευρώ το κιλό.

Στην πρωινή «αυτοψία» στην Βαρβάκειο, ο υπουργός ανέφερε ότι «κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Εμπορίου να μείνουν οι τιμές στο αρνί στο κατσίκι φέτος στα περσινά επίπεδα».

Εξηγώντας, σημείωσε πως αυτό συνέβη «γιατί εμείς στο υπουργείο κάναμε τη δουλειά μας και γιατί όλη μας η πολιτική δούλεψε. Τώρα το ξέρω ότι πολλοί θέλουν να μου ασκούν μονίμως κριτική και να με κατηγορούν για οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα. Το δέχομαι ως ένα βαθμό. Δεν πειράζει όμως. Η αλήθεια είναι πως οι τιμές εδώ είναι ένα μερίδιο και της δικής μου επιτυχίας και του Υπουργείου και της Κυβερνήσεως. Για τον φτωχό συμπολίτη μας που έπρεπε να κάνει φέτος γιορτές».

Στη συνέχεια, έκανε ειδική μνεία στη Βαρβάκειο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχαριστώ τη Βαρβάκειο γιατί είχαμε αρκετές συναντήσεις. Δεν καταφέραμε να κάνουμε «καλάθι» με την επίσημη έννοια του όρου, αλλά πάντως όλο το χρόνο κάναμε τη δουλειά μας».

Καταλήγοντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως «Το καλάθι έδωσε την ευκαιρία στον ευάλωτο συμπολίτη μας να μπαίνει στο σούπερ μάρκετ και να έχει 1.000 προϊόντα στα οποία εδώ και έξι μήνες δεν έχει αυξηθεί η τιμή ένα λεπτό. Κι αυτό δεν είναι επικοινωνία. Αυτό είναι πραγματικότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ