Συνάντηση Δένδια - Σούκρι: Στο επίκεντρο η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Αιγύπτου
Ανανεώθηκε:
Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια και της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι ξεκίνησε με μία θερμή χειραψία στο κατώφλι του υπουργείου Εξωτερικών ξεκίνησε, δέκα λεπτά μετά τις 14:30.
Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έχουν αυτή την ώρα κατ' ιδίαν συνάντηση στο γραφείο του Νίκου Δένδια, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.
Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων των δύο χωρών σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως η οικονομία, οι επενδύσεις, η ενέργεια και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, αναμένεται να καλύψουν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Μ. Ανατολή, των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου, καθώς και των σχημάτων περιφερειακής συνεργασίας.
Αμέσως μετά ο Σάμεχ Σούκρι, συνοδευόμενος από τον Νίκο Δένδια, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί στις 16:00 με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δένδιας: Θα είναι λάθος η μη προσέγγιση με την Τουρκία
Δένδιας για ελληνοτουρκικά: Έχει σημασία η βελτίωση των σχέσεων να είναι κεντρική απόφαση διαρκείας
«Τέλος χρόνου» για τα Τέλη Κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμερα
09:00
Χωρίς ρεύμα πάνω από 30.000 νοικοκυριά στο Μπουένος Άιρες - «Έπεσε» το δίκτυο λόγω μεγάλης ζήτησης (vid)
08:52
Πότε πρέπει να αποκτούν δικό τους κινητό τα παιδιά; Επιστήμονες έχουν την απάντηση
08:43
Δεύτερη μέρα ταλαιπωρίας για τους επιβάτες του Eurostar: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων (vid)
08:34