ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημητρακόπουλος: Η Εύα Καϊλή βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο

Δημητρακόπουλος: Η Εύα Καϊλή βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο
Η Εύα Καϊλή AP

«Η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη. Βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλό Πάσχα».

Αυτή ήταν η δήλωση του δικηγόρου της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μιχάλη Δημητρακόπουλου, μετά από την αποφυλάκιση της πελάτισσάς του από τις φυλακές Χάρεν.

Υπενθυμίζεται πως η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, η οποία θα παραμείνει σε κατ οίκον περιορισμό, αποφυλακίστηκε με «βραχιολάκι» από τις φυλακές του Χάρεν

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), οι πόρτες των φυλακών άνοιξαν και ένα αμάξι με φιμέ τζάμια βγήκε προκειμένου να κατευθυνθεί προς το σπίτι της στις Βρυξέλλες.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα είμαι με την κόρη μου, ο αγώνας συνεχίζεται δίπλα από τους δικηγόρους μου», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια, κάνοντας ένα πρώτο σχόλιο μετά από την αποφυλάκισή της.

Η κ. Καϊλή συνοδευόταν στο αυτοκίνητο από τον πατέρα της και τον συνήγορό της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Η Καϊλή θα υποβάλλεται σε τακτικές ακροάσεις είτε για παράταση είτε για ανάκληση της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Σημειώνεται ότι η Καϊλή έχει επιμείνει στην αθωότητά της σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

«Περιμένω εναγωνίως για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές τον μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες. Θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου», είχε δηλώσει η Εύα Καϊλή στις πρώτες της δηλώσεις.

Ο κ. Δημητρακόπουλος επισκέφτηκε χθες Μεγάλη Πέμπτη την κα Καϊλή στις φυλακές και ανέφερε ότι ήταν η πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες που είδε την κ. Καϊλή σε μια «φυσιολογική ψυχική κατάσταση». «Μου θύμισε την παλιά Εύα Καϊλή», είπε, τονίζοντας ότι «πέρασε πολύ δύσκολα» και υπενθυμίζοντας τη δεκαεξάωρη απομόνωσή της στο αστυνομικό τμήμα.

«Η Εύα Καϊλή περιμένει πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής και θα μπορέσει να πάει στο σπίτι και να αγκαλιάσει το παιδί της», τόνισε.

Από τη στιγμή που είπε στο παιδί της η Εύα Καϊλή ότι θα επιστρέψει από «αυτό το ταξίδι», το παιδί όποτε ακούει αεροπλάνο τρέχει να βάλει τα ρούχα του ελπίζοντας ότι θα δει τη μητέρα του, σημείωσε τέλος ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι «στόχος είναι να αποδειχθεί η αθωότητα της κ. Καϊλή» και πως τα όσα έχει πει ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης, Αντόνιο Παντσέρι για εκείνη, είναι «χυδαία επιχειρήματα» για να σώσει την οικογένειά του και θα αποδειχθεί ότι δεν λέει αλήθεια.

«Η Εύα Καϊλή άντεξε και αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η κ. Καϊλή θα αθωωθεί. Σημείωσε, επίσης, ότι «σεβόμαστε τη μυστικότητα της προανάκρισης και γι' αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ