ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα η στρατηγική Μαξίμου έως τις κάλπες

Σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα η στρατηγική Μαξίμου έως τις κάλπες
ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ/INTIME

Όσο πλησιάζει η ημέρα προκήρυξης των εκλογών, τόσο ο πρωθυπουργός θα ανεβάζει ρυθμούς στέλνοντας το μήνυμα προς όλους ότι το εναρκτήριο λάκτισμα για τις εκλογές πλησιάζει.

Το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να προκηρύξει εκλογές διαλύοντας τις εργασίες της βουλής και ενημερώνοντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ότι η χώρα προσφεύγει στη λαϊκή ετυμηγορία στις 21 Μαϊου.

«Τέσσερις εβδομάδες για να γίνει η σύγκριση σε όλα τα επίπεδα της σημερινής κυβέρνησης με την προηγούμενη» δηλώνουν τα κυβερνητικά στελέχη.

Πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού είναι η προεκλογική ατζέντα να μην παρεκτραπεί, να μην υπάρξουν χυδαιότητες, πισώπλατα μαχαιρώματα, αλλά μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα πεπραγμένα της χώρας.

Ωστόσο φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πρόεθση να δώσει καμία ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να παίξει στο δικό του γήπεδο, αλλά αντίθετα θέλει να τον καταστήσει απολογούμενο για όσα έκανε και όσα δεν έκανε επί θητείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε 17 περικοπές μισθών και συντάξεων, 19 νέους φόρους. Μην ξανακούσω ότι αυτοί έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια, το τρίτο μνημόνιο ήταν αποκλειστικά δικό τους δημιούργημα», είπε σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του στην Κέρκυρα.

Σύγκριση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Στις τέσσερις εβδομάδες του προεκλογικού χρόνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να αναδείξει το έργο της κυβέρνησής του αλλά και το τι προτίθεται να πράξει ο ίδιος αν στις εκλογές οι πολίτες του ξαναεμπιστευτούν το τιμόνι της χώρας . Θέλει στην ουσία να βάλει τους ψηφοφόρους να θυμηθούν τι έγινε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην χώρα και να κάνει την σύγκριση με το τί γίνεται σήμερα στη χώρα με κυβέρνηση της Ν.Δ .

«Δεν θα υπάρχει δεύτερη φορά στη συμφορά, αλλά δεύτερη εντολή στην προκοπή» είπε από το πανέμορφο νησί των Φαιάκων και κάνοντας απολογισμό του έργου του τόνισε πως «πολλά έπρεπε να είχαν γίνει. Η αρχή έγινε και δεν υπάρχει περιθώριο να ξανακυλήσουμε σε παρελθόν που αφήσαμε πίσω», σημειώνοντας παράλληλα πως αν όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ γίνουν πράξη θα οδηγήσουν, είτε σε τσουνάμι νέων φόρων, είτε σε νέο μνημόνιο. Παράλληλα δεσμεύτηκε για καλύτερους μισθούς για όλες και όλους τη δεύτερη τετραετία.

Οι προτεραιότητες της νέας τετραετίας

Ταυτόχρονα από εδώ και πέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δίνει περισσότερο χώρο για τις προτεραιότητες του την επόμενη τετραετία, έτσι ώστε να καταλάβουν οι πολίτες ποιο είναι το σχέδιό του, στο οποίο εκτός της αύξησης των μισθών θα υπάρχουν και άλλες σημαντικές προτεραιότητες. Η δημόσια υγεία με ανάδειξη του προσωπικού γιατρού, την αναμόρφωση του ΕΣΥ και τη στελέχωση ιατρικού προσωπικού ιδίως στα μικρά νησιά. «Η προηγούμενη κυβέρνηση ξόδευε 3,9 δισ. για την Υγεία, ενώ η παρούσα πάνω από 5 δις» λένε στην κυβέρνηση.

Ένας ακόμη στόχος της επόμενης τετραετίας είναι ένα διαφορετικό κράτος, πιο αξιοκρατικό, με ΑΣΕΠ σε βασικούς διαγωνισμούς, αλλά και μονιμοποιήσεις εργαζομένων στο δημόσιο μετά από δύο χρόνια.
«Όλοι πια και αυτό είναι μία κατάκτηση, αξιολογούνται, με πρώτους τους δημόσιους υπαλλήλους. Όλων ο χρόνος ελέγχεται από την ψηφιακή κάρτα. Οι καλοί επιβραβεύονται. Μέχρι το τέλος της τετραετίας το δημόσιο θα γίνει 100% ψηφιακό και αποτελεσματικό», επισημαίνει ο πρωθυπουργός ενώ ως επόμενη προτεραιότητα έχει τη νέα γενιά. Με το καινοτόμο πρόγραμμα «Σπίτι μου» ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύει την ανάγκη που υπάρχει μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, ανακοινώνοντας το διπλασιασμό των κονδυλίων μέσω κοινωνικής αντιπαροχής.

Τα διλήμματα της κάλπης

Στο δρόμο προς τις εκλογές τα διλήμματα προς τους ψηφοφόρους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα τίθενται πιο έντονα. Θα ρωτήσει τους ψηφοφόρους: «βαδίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω». «Με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή τη ΝΔ του αύριο;» και για να γίνει πιο σαφής ο πρωθυπουργός θα αναδεικνύει την αστάθεια που προκαλεί στη χώρα η απλή αναλογική, με την οποία θα γίνουν οι πρώτες εκλογές, και θα επικαλείται την γειτονική Βουλγαρία που μέσα σε δύο χρόνια οδεύει προς έκτες κατά σειρά εκλογές. «Η δική μας πατρίδα δεν έχει ανάγκη από τέτοια πειράματα. Δεν επιτρέπονται επιπόλαιες επιλογές ή πειράματα. Καμία λάθος απόφαση στην κάλπη δεν θα διορθώνεται αργότερα. Η 21η Μαΐου θα είναι η πιο κρίσιμη μέρα. Αυτή θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία. Όσο πιο ισχυρό είναι το μήνυμα, η δεύτερη θα οπλίσει με δύναμη τον νικητή για να κυβερνήσει σωστά τη χώρα. Θέλουμε αποφάσεις σαφείς και γρήγορες. Δεν πρέπει οι αποφάσεις να γίνονται όμηροι κομματικών παζαριών μεταξύ εταίρων που αποδεικνύονται αταίριαστοι. Το απέδειξαν και οι κρίσεις που ζήσαμε», είπε, λέγοντας ότι και με τον επικίνδυνο γείτονα, δεν γίνεται να υπάρχουν πολιτικές τερατογενέσεις με «άγνωστο Χ πρωθυπουργό».

Παράλληλα στο Μέγαρο Μαξίμου, είτε γιατί υπάρχει πραγματικός κίνδυνος, είτε γιατί θέλουν να δημιουργήσουν συσπείρωση των ψηφοφόρων τους, που εμφανίζονται σφόδρα προβληματισμένοι από την τραγωδία και μετά, αφήνουν να εννοηθεί πως αν οι αριθμοί της 21ης Μαΐου βγουν, δεν αποκλείεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και δεν θα διστάσουν να συμμαχήσουν, ανεξάρτητα από όσα λένε προεκλογικά. «Τους ενώνει το μίσος τους για τη ΝΔ και εμένα προσωπικά. Ας είναι, οι επιθέσεις τους είναι τα παράσημά μας», σημειώνει ο πρωθυπουργός προσθέτοντας: «Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει αυτοδύναμη ΝΔ.. Θέλω δίπλα μου όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Με όλους πρέπει να βαδίσουμε μαζί. Όπως καταφέραμε πολλά, μας περιμένουν περισσότερα. Στις 21 Μαΐου δεν γυρνάμε πίσω. Προχωράμε σταθερά, προχωράμε τολμηρά. Πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ