ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαϊτάνης σε CNN Greece: Η αυτοδυναμία είναι αυτοσκοπός για τη χώρα

Γαϊτάνης σε CNN Greece: Η αυτοδυναμία είναι αυτοσκοπός για τη χώρα
Ο Τάσος Γαϊτάνης θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών

Τους τέσσερις άξονες με βάση τους οποίους θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία την επόμενη περίοδο, εφόσον κερδίσει της εκλογές παρουσιάζει στο CNN Greece o πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα Αθηνών, Τάσος Γαϊτάνης

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως η εξασφάλιση αυτοδυναμίας είναι αυτοσκοπός όχι για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά για τη χώρα. Επιπλεόν, αναφέρει ότι, μετά την υπόθεση Γεωργούλη, η προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνεται πιο δυσχερής, αλλά ο κοινός τους στόχος να μην είναι η ΝΔ στην εξουσία παραμένει.

Κύριε Γαϊτάνη στην ουσία μπαίνουμε στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές της 21 Μαΐου. Ποιες είναι οι προτεραιότητες του κόμματος σας στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές και ποιες οι δεσμεύσεις σας στην περίπτωση που κέρδισε τα ξανά τις εκλογές στην νέα τετραετία.

Μέχρι τις εκλογές μένουν σχεδόν 30 ημέρες και το πρόγραμμά μας για την τετραετία έχει ολοκληρωθεί. Για την επόμενη περίοδο, αν μας εμπιστευτούν οι πολίτες, θα κινηθούμε πάνω σε 4 άξονες. Ο πρώτος αφορά σε καλύτερους μισθούς στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Ο δεύτερος αφορά στη βελτίωση του Συστήματος Υγείας, με ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας, αλλά και πολύ περισσότερες προληπτικές εξετάσεις. Επόμενος στόχος είναι να συνεχιστεί η μεταρρύθμιση του Κράτους, ώστε να είναι πράγματι αποτελεσματικό, Η τραγωδία των Τεμπών είναι ακόμη ζωντανή και πρέπει να εκκαθαρίσουμε όλες τις νησίδες καθυστέρησης. Τέλος, ο τέταρτος άξονας στον οποίο πρέπει να κινηθούμε, είναι η συνεχής στήριξη και διεύρυνση των πολιτικών στήριξης για τη νέα γενιά. Σε κάθε περίπτωση σε λίγες ημέρες θα έχουμε από τον Πρωθυπουργό την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματός μας για την νέα τετραετία.

Όλα δείχνουν όμως ότι στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές το κλίμα θα είναι άκρως τοξικό με τον ΣΥΡΙΖΑ σε έντονη αντιπαράθεση. Τι απαντάτε σε εκείνους τους πολίτες που στην πλειοψηφία τους απεχθάνονται τη δημιουργία τοξικού κλίματος;

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εδώ και τέσσερα χρόνια εφαρμόζει πολιτικές που παράγουν θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία και τους πολίτες. Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του, αντί για τεκμηριωμένες προτάσεις και εποικοδομητική κριτική, επιλέγουν την πόλωση και την τοξικότητα για να διχάσουν την κοινωνία. Επιτίθενται με χυδαίες εκφράσεις εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και θέτουν προσβλητικά ερωτήματα του τύπου «Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία». Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον κατήφορό τους. Εμείς επιδιώκουμε τη σύγκριση από τη σύγκρουση, προβάλλοντας το πλούσιο έργο μας. Είμαι σίγουρος πως οι πολίτες αντιλαμβάνονται τη θετική στάση της ΝΔ και ο ορθός πολιτικός μας λόγος θα επικροτηθεί στις προσεχείς εκλογές.

Εάν οι πολίτες με την ψήφο τους δείξουν το δρόμο των συνεργασιών, το κόμμα σας είναι ανοιχτό να υποστηρίξει αυτή την επιλογή των ψηφοφόρων;

Οι πολίτες πρώτα θα πρέπει να επιλέξουν ποιος πρωθυπουργός θα κυβερνήσει τη χώρα. Για αυτό εμείς στην κάλπη της 21ης Μαϊου ζητούμε ένα ισχυρό ποσοστό για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι εκλογές του Μαϊου είναι απόλυτα κρίσιμες λοιπόν. Το αν θα υπάρξουν μονοκομματικές ή πολυκομματικές κυβερνήσεις είναι κάτι που θα το αποφασίσουν οι πολίτες στις δεύτερες κάλπες. Εμάς όμως στόχος μας είναι η αυτοδυναμία.

Η αυτοδυναμία είναι αυτοσκοπός για τη Νέα Δημοκρατία;

Είναι αυτοσκοπός για τη χώρα! Σε ένα διεθνές περιβάλλον έντονων προκλήσεων, μια σταθερή κυβέρνηση εξυπηρετεί καλύτερα τη χώρα. Εξάλλου μας το δείχνει και η ίδια η πραγματικότητα. Σκεφτείτε αν το Φεβρουάριο του 2020, στην εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού από την Τουρκία, αντί να μπορεί να πάρει ακαριαία αποφάσεις ο Μητσοτάκης, θα έπρεπε να συνεννοηθεί με έναν ή δύο πολιτικούς αρχηγούς. Καταλαβαίνετε το πρόβλημα που θα είχε δημιουργηθεί. Συνεπώς, η σταθερή Ελλάδα περνά απο την Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

Πιστεύετε οτι τα τελευταία γεγονότα γύρω από την υπόθεση Γεωργούλη, θα επηρεάσουν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ με στόχο τη συγκρότηση «προοδευτικής διακυβέρνησης»;

Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει εδώ και καιρό πως στόχος του είναι να περάσει η ΝΔ στην Αντιπολίτευση. Από την άλλη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ.κ. Δραγασάκης και Τσακαλώτος μιλούν για σχηματισμό κυβέρνησης ηττημένων. Σίγουρα η προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνεται πιο δυσχερής, αλλά πιστεύω πως ο στόχος να μην είναι η ΝΔ στην εξουσία παραμένει. Μόνο ένα ισχυρό ποσοστό της ΝΔ στις εκλογές μπορεί να ακυρώσει αυτά τα σχέδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ