ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Είμαστε πιο αξιόπιστοι από την κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Είμαστε πιο αξιόπιστοι από την κυβέρνηση
eurokinissi

Την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ με την κοινωνία παρουσίασε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως στόχος του είναι να οδηγήσει την Ελλάδα στη μετά μνημόνιο εποχή.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως όσο η σημερινή κυβέρνηση απαξιώνεται στη συνείδηση των πολιτών τόσο περισσότερο η κοινωνία θα αναζητεί μια αξιόπιστη λύση.

«Αυτό αυξάνει τις ευθύνες μας για μια αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση. Αυτή η πρόταση θέλουμε να είναι το σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, σχέδιο που θα εκπλήξει θετικά και την ελληνική κοινωνία και τους συμμάχους και πιστωτές μας. Μια νέα συμφωνία με την Ευρώπη και την ελληνική κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας πως βασικοί άξονες της πολιτικής του είναι η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2% καθώς και ανάπτυξη στο 4%.

Όπως είπε αυτή η συμφωνία αρχίζει και βρίσκει συμμάχους και υποστηρικτές, όπως ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας ενώ επεσήμανε πως όλα αυτά θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε συνδυασμό με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Είχαμε δεσμευτεί ότι θα ανοιχτούμε στην κοινωνία για να συζητήσουμε το πρόγραμμά μας. Ήδη έχουν συγκροτηθεί οι ομάδες εργασίας που δουλεύουν εντατικά. Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία είναι απαραίτητη. Για αυτό και τους καλώ να συμμετάσχουν στην πλατφόρμα διαβούλευσης. Τους δίνεται η δυνατότητα να τοποθετηθούν έτσι ώστε να τους ακούσουμε» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ είναι η αξιοπιστία. «Εμείς μπορούμε να δεσμευτούμε σε μεταρρυθμίσεις. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ της ΝΔ και της κυβέρνησης είναι ότι η ΝΔ έχει την αξιοπιστία να μπορέσει να διαπραγματευτεί τη λύση με τους ευρωπαίους. Αυτή είναι η τεράστια διαφορά. Αξιοπιστία δεν υπάρχει σήμερα από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος και επεσήμανε πως η ΝΔ θα προσαρμόζει και θα επικαιροποιεί το πρόγραμμά της ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ