ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανέλαβε καθήκοντα ως υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών η Καλλιόπη Σπανού

Ανέλαβε καθήκοντα ως υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών η Καλλιόπη Σπανού
Η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά της ως υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών η Καλλιόπη Σπανού, μετά την ολοκλήρωση της τελετής παράδοσης- παραλαβής από τον Μάκη Βορίδη, νωρίτερα τη Δευτέρα (24/4).

Στις πρώτες της δηλώσεις, η κ. Σπανού τόνισε πως προτεραιότητά της είναι να διεξαχθεί ομαλά η προεκλογική περίοδος και να εκφραστεί με ακεραιότητα η λαϊκή βούληση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Η προτεραιότητά μας είναι να έχουμε μια ομαλή προεκλογική περίοδο, να πάνε οι διαδικασίες όπως πρέπει και να μπορεί να εκφραστεί η λαϊκή βούληση με την ακεραιότητα που πρέπει να εκφραστεί, γιατί αυτή είναι -όπως λέμε συχνά- η κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Καλλιόπη Σπανού είναι καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και εξελέγη Συνήγορος του Πολίτη τον Μάιο του 2011 από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, θέση από την οποία αποχώρησε τον Οκτώβριο του 2015. Από το 2003 έως το 2011 είχε επίσης υπηρετήσει ως Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη.

Στις πρώτες αρμοδιότητες της κ. Σπανού είναι η σύγκληση διακομματικής επιτροπής, η οποία αναμένεται να καθορίσει τις προϋποθέσεις για την προεκλογική προβολή των κομμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ