ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Δεν αποκλείω κανένα κόμμα από την συγκυβέρνηση

Αλέξης Τσίπρας: Δεν αποκλείω κανένα κόμμα από την συγκυβέρνηση
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή παραχώρησε την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι δεν αποκλείει κανένα κόμμα από το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης μετά τις εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για τα μετεκλογικά σενάρια ως προς την ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας ανέφερε: «Δεν αποκλείω κανένα κόμμα από τη συγκυβέρνηση», προσθέτοντας ότι και σε άλλες χώρες όπως στη Γερμανία γίνεται αυτό. Ερωτώμενος αν αυτό θα συνέβαινε με το κόμμα του και τη Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι οι αξιακές διαφορές είναι μεγάλες με έναν «πρωθυπουργό που παρακολουθούσε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και καταπάτησε τις αρχές του δικαίου». «Κάτι τέτοιο θα έφερνε έξαρση των άκρων», πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο κύμα της ακρίβειας αναφέροντας ότι «δεν δικαιολογείται η χώρα να είναι πρώτη στην ακρίβεια των τιμών στο ρεύμα, στη βενζίνη και στο σούπερ μάρκετ, από τη στιγμή που έχουμε τόσο χαμηλά εισοδήματα. Αυτό είναι αντίφαση. Μπορούν να υπάρξουν ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση αυτής της κατάστασης - έλεγχοι στην αγορά, φορολόγηση των υπερκερδών, για παράδειγμα. Υπάρχουν περιθώρια για να πέσουν οι τιμές. Ο φόρος του ΦΠΑ επίσης μπορεί να μειωθεί».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αποφεύγει το dabate μεταξύ των δύο αρχηγών, θυμίζοντας ότι αυτό είχε συμβεί όταν πρόεδρος της ΝΔ ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Πρέπει να μάθουμε να κουβεντιάζουμε, ο κόσμος έχει κουραστεί με την τοξικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται το debate τετ-α-τετ από το 2019. Γιατί φοβάται έναν διάλογο να ακούσει ο κόσμος τις σκέψεις μας», είπε χαρακτηριστικά.

Για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη ανέφερε οτι το κόμμα αντέδρασε άμεσα και πρόσθεσε: «Είμαστε με το θύμα και όχι με τον θύτη, όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση».

Όσο για την περίοδο του 2015 όταν ήταν ορατό το καταστροφικό σενάριο της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «προστατεύσουε τη χώρα και την κοινωνία από μία καταστροφή για την οποία οι εταιροι μας ήταν έτοιμοι γι αυτή. Κάναμε λάθη ακολουθώντας μια ορθή πολιτική. Καταφέραμε αυτό που δεν κατάφεραν τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε fake news τα όσα γράφονται κατά καιρούς τόσο για τα παιδικά και νεανικά του χρόνια σημειώνοντας ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, όπου «κάναμε κοπάνες για να πάμε στον τάφο του Ινδού και να δούμε τον Παναθηναϊκό». «Η Μπέττυ είναι Ολυμπιακός αλλά δεν της επιτρέπω να αλλάξει ομάδα στα παιδιά», πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για τις πιο χαλαρές στιγμές του αναφέροντας ότι «τα τελευταία δέκα χρόνια το χόμπι μου είναι το ψαροντούφεκο», εώ ανέφερε ως την πιο συγκλονιστική του εμπειρία αυτή της πτήσης με F-16».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ