ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Πλεύρη κατά Τσίπρα για τους ιδιώτες γιατρούς στα νησιά

Πυρά Πλεύρη κατά Τσίπρα για τους ιδιώτες γιατρούς στα νησιά
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με αιχμή τις εξαγγελίες που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περιοδεία του στην Κω.

«Ο κ. Τσίπρας επιτέλους κατάλαβε ότι είναι αναγκαίες ρυθμίσεις και μετανιώνει γι αυτά που ψήφισε ή συνεχίζει να κοροϊδεύει τους πολίτες;», διερωτήθηκε ο υπουργός Υγείας, με αιχμή τις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευση για τους ιδιώτες γιατρούς στα νησιά.

Προσθέτει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «στήριξε τις ρυθμίσεις που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή, καταγγέλλοντας ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ».

Ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας που πραγματοποίησε στην Κω τη Δευτέρα (24/4), στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των εκλογών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ΕΣΥ.

Μεταξύ άλλων υποσχέθηκε ότι θα εφαρμόσει και το υγειονομικό ισοδύναμο για την αναβάθμιση του συστήματος Υγείας στα νησιά με κίνητρα για την στελέχωση των υγειονομικών δομών στις νησιωτικές περιοχές. «Πρόκειται για δέσμη μέτρων προκειμένου να καταστήσουμε τους νησιώτες ίσους με όλους τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η απάντηση του Θάνου Πλεύρη

«Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε χθες από την Κω την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα και των ιδιωτών γιατρών στις νησιωτικές περιοχές όταν υπάρχει ανάγκη. Τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση με το άρθρο 56 του νόμου 4931/2022 "Ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας από ιδιώτες παρόχους και ιδιώτες ιατρούς σε έκτακτες ανάγκες" και το άρθρο 7 του νόμου 4999/2022 "Προκήρυξη θέσεων ιατρών κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας με καθεστώς μερικής απασχόλησης". Αυτές τις ρυθμίσεις που ρητώς αναφέρονται σε περιοχές που υπάρχουν ανάγκες και σε περιπτώσεις που οι θέσεις δεν καλύπτονται ο κ. Τσίπρας δεν τις στήριξε στη Βουλή και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προβαίνει στην ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Ο κ. Τσίπρας επιτέλους κατάλαβε ότι είναι αναγκαίες ρυθμίσεις και μετανιώνει γι αυτά που ψήφισε ή συνεχίζει να κοροϊδεύει τους πολίτες;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ