ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Στην κοινωνία υπάρχει δυναμική ενίσχυση της κεντροδεξιάς παράταξης

Κικίλιας: Στην κοινωνία υπάρχει δυναμική ενίσχυση της κεντροδεξιάς παράταξης
Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την εκτίμηση ότι με βάση τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου αλλά και τις κρατήσεις, τα ταξιδιωτικά έσοδα στη χώρα φέτος θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 10% σε σχέση με το 2022 έκανε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», «αυτό που μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι φέτος η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε από το Μάρτιο. Η εικόνα από τις προκρατήσεις, από τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις αλλά και την κίνηση των τουριστικών πρακτορείων που εξυπηρετούν τον οδικό τουρισμό, δείχνουν ότι θα έχουμε αύξηση τουλάχιστον 10% στα έσοδα σε σχέση με πέρσι. Αυτό σημαίνει ακόμη περισσότερα έσοδα για την μέση ελληνική οικογένεια αλλά και ενίσχυση του ταμειακών διαθεσίμων του κράτους για τις δράσεις στήριξης της ελληνικής κοινωνίας».

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι ψηλά στην ατζέντα της επόμενης τετραετίας για τον τομέα του τουρισμού είναι τα έργα υποδομής, όπως λιμάνια και μαρίνες, λιμενοβραχίονες και αγκυροβόλια, υποδομές χιονοδρομικών κέντρων, ορεινών περιπάτων, διαχείριση απορριμμάτων, λυμάτων αλλά και χώρων στάθμευσης.

Αναφερόμενος δε στο ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, ο κ. Κικίλιας, αφού επισήμανε ότι την περίοδο της οικονομικής κρίσης χιλιάδες οικογένειες στήριξαν τα εισοδήματα τους μέσω της βραχυχρόνιας μίσθωσης, υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν σημαίνει ότι επιθυμούμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Περιπτώσεις που ολόκληρες πολυκατοικίες μετατρέπονται σε σκιώδη ξενοδοχεία υπό τον μανδύα της βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν θα γίνονται ανεκτές».

Όσον αφορά στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή στην κοινωνία υπάρχει μια δυναμική ενίσχυση της κεντροδεξιάς παράταξης και δε φαίνεται πώς τα κόμματα της κεντροαριστεράς μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση» και τόνισε ότι για τη Νέα Δημοκρατία υπάρχει μία και μόνο Κυριακή, αυτή της 21ης Μαΐου, εξηγώντας ότι στόχος του κυβερνώντος κόμματος «είναι η ευημερία της χώρας και των πολιτών της. Με όλες μας τις δυνάμεις, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι το κάθε μέλος ή φίλο της παράταξης, αγωνιζόμαστε ώστε να συνεχίσουμε το δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής και της σταθερότητας».

Σχολιάζοντας το αφήγημα της αντιπολίτευσης περί «προοδευτικής διακυβέρνησης», σε αντιπαραβολή με το στόχο της αυτοδυναμίας που θέτει η Νέα Δημοκρατία, ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εάν ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Τσίπρας θέλουν να συνεργαστούν με τον κ. Βαρουφάκη που θέλει να κλείσει τις τράπεζες με το σχέδιο "Δήμητρα" τότε αυτό θα πρέπει να απασχολεί όσους απεργάζονται τον σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ