Εκλογές 2023: Συμφωνία των κομμάτων για ένα ντιμπέιτ πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου
Σε συμφωνία για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών κατέληξαν τελικώς οι εκπρόσωποι των κομμάτων, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι όλοι έδωσαν τελικώς το «πράσινο φως» για μια τηλεμαχία στην κρατική τηλεόραση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η Διακομματική Επιτροπή, που συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου (29/4) συμφώνησε στη διεξαγωγή του ντιμπέιτ περίπου 10 ημέρες πριν από τις εκλογές.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε δύο ντιμπέιτ, ένα μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και ένα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, κάτι στο οποίο δεν συμφωνούσε η Νέα Δημοκρατία.
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία αντίρρηση για ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών πριν από τις εκλογές του Μαΐου, ωστόσο επιμένει και σε δεύτερη τηλεμαχία πριν από το δεύτερο γύρο, που θεωρείται βέβαιο ότι θα χρειαστεί λόγω της απλής αναλογικής.
Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ είχε θέσει «ίσης μεταχείρισης» των κομμάτων, ζητώντας εφόσον πραγματοποιηθεί και δεύτερο ντιμπέιτ, ο επιπλέον χρόνος που θα αντιστοιχεί στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα να διαμοιραστεί επίσης στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.
Το ντιμπέιτ θα διεξαχθεί υπό το συντονισμό ενός δημοσιογράφου κοινής αποδοχής, ο οποίος θα είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, ενώ θα συμμετάσχουν έξι κανάλια.
Η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής ξεκίνησε στις 10:00πμ του Σαββάτου, στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.
Απάτη-ΕΦΚΑ: Την Κυριακή απολογείται ο Καμπούρης, η σύζυγός του και οι συγκατηγορούμενοι του
15:47
Ανάκληση αδειών σε γήπεδα του δήμου Παγγαίου μετά τον θάνατο του 16χρονου ποδοσφαιριστή
15:45
Διακινούσαν πλαστά έγγραφα στο κέντρο της Αθήνας – Οι «άτυποι ξενώνες» στον Βύρωνα
15:39
Πέθανε η θρυλική φωνή της R&B Φρέντι Τζάκσον σε ηλικία 70 ετών
15:28