ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Η χώρα χρειάζεται σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση

Σκέρτσος: Η χώρα χρειάζεται σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση
INTIME

Για τα στοιχεία του ΟΟΣΑ σύμφωνα με τα οποία ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 7,4% και ακόμη περισσότερο εξαιτίας του πληθωρισμού, μίλησε ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος 'Ακης Σκέρτσος.

Ο ίδιος μιλώντας στο Mega είπε ότι «η έκθεση του ΟΟΣΑ καταγράφει εκτιμήσεις και δεν έχει συμπεριλάβει τη συνολική σωρευτική αύξηση του κατώτατου μισθού η οποία ήρθε μέσα στο 2023, η οποία φτάνει στο 20%. Δηλαδή από τα 650 ευρώ το 2019, ο κατώτατος μισθός είναι στα 780 ευρώ».

«Ο πληθωρισμός σωρευτικά ήταν 8% το 2022. Εκτιμάται ότι θα είναι 4,5% το 2023, άρα έχουμε 12,5% πληθωρισμό στα χρόνια του πληθωρισμού, 20% αύξηση του κατώτατου μισθού. Υπερκαλύπτεται στα μεικτά και στα καθαρά. Στα καθαρά είναι και περισσότερη η αύξηση. Είναι 22% λόγω της μείωσης της φορολογίας που έχουμε κάνει και των ασφαλιστικών εισφορών. Έχουμε 22% αύξηση στον καθαρό κατώτατο μισθό και 12% πληθωρισμό. Για να είμαστε ακριβείς με τους αριθμούς» πρόσθεσε.

Σχετικά με τους μισθούς των εργαζομένων ο κ. Σκέρτσος είπε «Στα 4 χρόνια έχουν μειωθεί 50 φόροι και ασφαλιστικές εισφορές, έχουν αφαιρεθεί 7 δισεκατομμύρια ευρώ από τις πλάτες φορολογουμένων, εργαζομένων και επιχειρήσεων. Η οικονομία έχει αναπτυχθεί με διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη. Έχουμε ουσιαστικά δημιουργήσει 300.000 περισσότερες θέσεις εργασίας, με καλύτερες αμοιβές. ‘Εχουμε πέτυχει ρεκόρ επενδύσεων, άμεσα ξένων επενδύσεων στη χώρα» και συμπλήρωσε «αυτό δημιουργεί ένα συνολικά καλύτερο περιβάλλον για τους εργαζόμενους».

Επίσης αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης για τη βελτίωση στην αγορά εργασίας και πρόσθεσε «αυτά είναι πλέον κεκτημένα εργασιακά από τη δική μας κυβέρνηση που δεν είχαν θεσπιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν και μπορούν πλέον να τα αξιοποιούν οι εργαζόμενοι».

Η στάση της ΝΔ μετά την πρώτη κάλπη

«Η πρότασή μας είναι πολύ καθαρή και νομίζω ότι είναι και η μόνη η οποία είναι πολύ καθαρή. Εμείς λέμε ότι η χώρα, εν μέσω πολύ σοβαρών διεθνών αλλεπάλληλων κρίσεων, η οποία έρχεται η μία πίσω από την άλλη, χρειάζεται σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες ανέφερε «θα σεβαστούμε προφανώς την ψήφο των πολιτών. Πιστεύουμε και έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα μας επιβραβεύουν οι πολίτες. Ότι δεν θα παίξουν την τύχη της χώρας στα ζάρια. Διότι, από την άλλη πλευρά αυτό που υπάρχει, είναι ένα πλήρες χάος. Έχουμε φτάσει στο παρά ένα των εκλογών και βλέπουμε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, της Αριστεράς, που υποστηρίζουν την απλή αναλογική και τις συνεργασίες, δεν έχουν κάνει την απαραίτητη προεργασία, εδώ και τέσσερα-πέντε χρόνια, να καθίσουν να τα βρουν και να προσφέρουν στον ελληνικό λαό μία πρόταση διακυβέρνησης».

Για την υπόθεση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη ο κ. Σκέρτσος αφού είπε ότι η πολιτική συζήτηση για το θέμα των παρακολουθήσεων έχει λήξει και το θέμα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης ανέφερε «για τις παρακολουθήσεις έχουμε κάνει τα εξής: Κατ' αρχάς, έχουμε δηλώσει εξαρχής, το έχει πει ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε ο ίδιος για τη συγκεκριμένη παρακολούθηση, δεν έχει καμία σχέση με αυτή. Από εκεί και πέρα, έχουμε φέρει έναν νέο νόμο που έχει θεραπεύσει όλα τα προβληματικά σημεία της προηγούμενης νομοθεσίας που είχαν επιδεινωθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε αλλάξει τη διοίκηση. Αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται πολύ καλύτερες μέθοδοι γύρω από το ζήτημα των παρακολουθήσεων. Και σε κάθε περίπτωση είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά την εθνική ασφάλεια. Δεν πρέπει να παίζουμε επιπόλαια με αυτό. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να παρεμβαίνουμε και να πολιτικολογούμε για ένα θέμα που βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης».

Τέλος για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του κόμματος Κασιδιάρη είπε «εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι καταθέσαμε το περασμένο Σάββατο, ένα υπόμνημα με όλη την τεκμηρίωση, με 300 σελίδες υλικό το οποίο επιβεβαιώνει ότι είναι σκιώδης αρχηγός αυτού του κόμματος είναι ο καταδικασμένος Κασιδιάρης. Και δεν βλέπουμε αυτή τη στάση ευθύνης και συνέπειας από τον ΣΥΡΙΖΑ, που, κατά τα άλλα, μας το παίζει ότι είναι ένα κόμμα των δικαιωμάτων, της δημοκρατίας. Βλέπουμε έναν πλήρη φαρισαϊσμό, μια υποκρισία».

«Ψαρεύουν σε θολά νερά και κλείνουν το μάτι στους αντισυστημικούς ψηφοφόρους» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ