ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευόπουλος: Διαφωνεί κοσμίως με τον Πολάκη

Παρασκευόπουλος: Διαφωνεί κοσμίως με τον Πολάκη
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, στη Βουλή EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σαφείς αποστάσεις από τον Παύλο Πολάκη για τα όσα είπε για μερίδα δικαστών που είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, κράτησε στη Βουλή ο Νίκος Παρασκευόπουλος.  Ο υπουργός Δικαιοσύνης που βρέθηκε σε στενό κλοιό απο τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που ζητούσαν ευθεία καταδίκη των δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, τόνισε ότι εάν άφορούν στο σύνολο των δικαστών, διαφωνεί πλήρως μαζί του.  

"Δεν συνηθίζω πρώτα να καταδικάζω και μετά να δικάζω, εάν οι δηλώσεις Πολάκη αφορούν όλους τους Έλληνες δικαστές, τότε διαφωνώ πλήρως μαζί του", τόνισε ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Οι αντιδράσεις και η σφοδρή κριτική στο πρόσωπο του Παύλου Πολάκη ξεκίνησαν με το καλημέρα της συζήτησης στη Βουλή επερώτησης της ΝΔ για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. "Το υπουργείο Δικαιοσύνης κι εγώ προσωπικά εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και το επίπεδο απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς στην συντριπτική τους πλειονότητα", είπε όταν έπεσαν οι πρώτες βολές από τον Μάκη Βορίδη. Πρόσθεσε ωστόσο, πως όσα ανέφερε ο Παύλος Πολάκης δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα, καθώς "η περιύβριση έχει σημασία όταν αντανακλά σε πρόσωπα, οπότε μπορεί να είναι δυσφήμιση".

"Η απάντησή σας τον αφήνει οικτρά έκθετο", σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ και αναρωτήθηκε τι θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

"Μήπως ξέρει κάτι ο κ. Πολάκης και πρέπει να μας πει ονόματα; Μήπως να τον καλέσετε; Αφού τα ξέρει, να μας πει ποιοι είναι στο παραδικαστικό και να ασκήσετε πειθαρχική αγωγή... Αν δεν σας πει όμως, θα τον φωνάξει ο πρωθυπουργός να τον στείλει σπίτι του;", διερωτήθηκε.

Τις δηλώσεις Πολάκη καυτηρίασαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ που πήραν το λόγο στη συζήτησης της επερώτησης, ενώ ο Νίκος Παρασκευόπουλος σημείωσε ακόμη πως «δεν υπάρχει κατηγορία χωρίς εξαιρέσεις και αυτές ελέγχονται
θεσμικά».

Ιδιαίτερα αιχμηρός υπήρξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας που δεν ικανοποιήθηκε απο την απάντηση του Νίκου Παρασκευόπουλου. "Να ζητήσετε την αποπομπή Πολάκη, αλλιώς να παραιτηθείτε εσείς, δεν μπορεί να σταθεί η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης", είπε προς τον Νίκο Παρασκευόπουλο, που πιέστηκε να καταδικάσει τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπά, η κυβέρνηση σιωπά και ο υπουργός δεν έχει βγάλει τη λέξη καταδίκη από το στόμα του. Τον προκαλώ, θα καταδικάσει ή δεν θα καταδικάσει; Να σηκωθεί και να πει επί λέξει καταδικάζω, αν δεν καταδικάσει,
γίνεται αλληλέγγυος", είπε ο Νίκος Δένδιας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω ενέργειες από τη ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ