ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Εξαιρετική η χειρονομία της Αυστρίας για τα θραύσματα του Παρθενώνα

Δένδιας: Εξαιρετική η χειρονομία της Αυστρίας για τα θραύσματα του Παρθενώνα
ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/EUROKINISSI

Την πλήρη ικανοποίησή του για την ανακοίνωσή του Αυστριακού ομολόγου, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, σχετικά με θραύσματα του Παρθενώνα που βρίσκονται στη Βιέννη, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε κοινές δηλώσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας μετά τη συνάντησή τους στη Βιέννη, ο Νίκος Δένιδας επισήμανε πως πρόκειται για δύο αρκετά μεγάλα θραύσματα που βρίσκονται στη Βιέννη, το ένα 25 εκατοστών και το άλλο 65 εκατοστών.

Υπογράμμισε πως η κίνηση αυτή προστίθεται σε μια σειρά εξαιρετικά συμβολικών χειρονομιών που μπορεί να δημιουργήσει θετική δυναμική, υπενθυμίζοντας ότι η περιφερειακή κυβέρνηση της Σικελίας το 2022 και ο Πάπας Φραγκίσκος τον Ιανουάριο του 2023 επέστρεψαν στην Ελλάδα τμήματα των Γλυπτών του Παρθενώνα. Έτσι, αυτή θα είναι η τρίτη και αυτό για την Ελλάδα έχει τεράστια σημασία, υπογράμμισε.

Περαιτέρω, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι δημιουργείται δυναμική η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στις συζητήσεις της Ελλάδας στο Λονδίνο, εκφράζοντας την ελπίδα να διεξαχθούν με επιτυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ