ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική κόντρα για την κατάταξη της Ελλάδας στην ελευθερία του Τύπου

Πολιτική κόντρα για την κατάταξη της Ελλάδας στην ελευθερία του Τύπου
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πολιτική κόντρα πυροδότησε η λίστα των «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» για την ελευθερία του Τύπου που κατατάσσει την Ελλάδα στην 107η θέση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος έκανε λόγο για «εμφανή έλλειψη στοιχειώδους αξιοπιστίας στα κριτήρια αξιολόγησης», ενώ η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως οδήγησε για μια ακόμα χρονιά την ελευθερία του Τύπου «στον πάτο».

«Μπορούμε ωστόσο να περηφανευόμαστε πως ξεπεράσαμε το Τσαντ. Άραγε ο κ. Μητσοτάκης θα αμφισβητήσει κι αυτά τα στοιχεία, όπως έκανε με τον ΟΟΣΑ;», διερωτήθηκε η κ. Τσαπανίδου.

Ο κ. Σκέρτσος απάντησε πως «κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τύπος και τα ΜΜΕ θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση αν είχε δημιουργηθεί το ΣΥΡΙΖΑ channel με τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα. Ευτυχώς το ανεξάρτητο ΕΣΡ αλλά και το ανώτατο ειδικό δικαστήριο είχαν διαφορετική άποψη και μας γλύτωσαν από τέτοιου τύπου ‘’ελευθερία’’».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ακόμη πως η λίστα των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, εμφανίζει την ελευθερία του Τύπου να ανθεί σε στρατιωτικά και αυταρχικά καθεστώτα ή σε χώρες που σπαράσσονται από εμφυλίους ενώ κατά την ίδια οργάνωση, «ο Τύπος «υποφέρει» στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες που έχουν βαθιά ριζωμένο τον σεβασμό στην ελευθερία και ανεξαρτησία των δημοσιογράφων, όπως η Ελλάδα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε, απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Άκη Σκέρτσου, σημειώνοντας πως «η έκθεση των «αναξιόπιστων» έγινε σήμερα αντικείμενο συζήτησης του Αμερικάνου ΥΠΕΞ Αντ. Μπλίνκεν με δημοσιογράφους της Washington Post».

Στη συνέχεια, σχολιάζει πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν δεν κάνει υποδείξεις στους δημοσιογράφους για τις επιθυμητές ερωτήσεις, εκθέτει τη χώρα διεθνώς και την απομονώνει μαζί με άλλες αυταρχικές κυβερνήσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ