ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μάρτυρας - σύμβολο η Τζο Κοξ

Μητσοτάκης: Μάρτυρας - σύμβολο η Τζο Κοξ
Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην δολοφονία της Τζο Κοξ λίγες μόλις μέρες πριν από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την βουλευτή των Εργατικών «μάρτυρα-σύμβολο».

«Οι Έλληνες έχουμε υποφέρει πολύ από το φανατισμό και τη βία. Γι' αυτό μας συγκλονίζει η δολοφονία της Τζο Κοξ, που έγινε ήδη μάρτυρας - σύμβολο για μια δημοκρατική Ευρώπη», τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος δε στην Ευρώπη, σημείωσε πως «χρειάζεται περισσότερη Δημοκρατία και σεβασμό στη διαφορετικότητα. Περισσότερη ενότητα και αλληλεγγύη. Χρειάζεται τη δύναμη μιας μεγάλης κοινότητας δημοκρατιών. Χρειάζεται πρόσθεση και όχι αφαίρεση δυνάμεων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε και την αγωνία του για την έκβαση του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, επισημαίνοντας πως «προσβλέπουμε στο θετικό αποτέλεσμά του».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «παρά τα προβλήματά της, έχει αναντικατάστατη συμβολή στη διατήρηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας. Είναι το μεγάλο όραμα που ενώνει λαούς, ιδέες, πολιτικές και οικονομίες. Αυτό το όραμα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ και δεν πρέπει να χαθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ