Μητσοτάκης: Μάρτυρας - σύμβολο η Τζο Κοξ
Στην δολοφονία της Τζο Κοξ λίγες μόλις μέρες πριν από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την βουλευτή των Εργατικών «μάρτυρα-σύμβολο».
«Οι Έλληνες έχουμε υποφέρει πολύ από το φανατισμό και τη βία. Γι' αυτό μας συγκλονίζει η δολοφονία της Τζο Κοξ, που έγινε ήδη μάρτυρας - σύμβολο για μια δημοκρατική Ευρώπη», τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ.
Αναφερόμενος δε στην Ευρώπη, σημείωσε πως «χρειάζεται περισσότερη Δημοκρατία και σεβασμό στη διαφορετικότητα. Περισσότερη ενότητα και αλληλεγγύη. Χρειάζεται τη δύναμη μιας μεγάλης κοινότητας δημοκρατιών. Χρειάζεται πρόσθεση και όχι αφαίρεση δυνάμεων».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε και την αγωνία του για την έκβαση του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, επισημαίνοντας πως «προσβλέπουμε στο θετικό αποτέλεσμά του».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «παρά τα προβλήματά της, έχει αναντικατάστατη συμβολή στη διατήρηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας. Είναι το μεγάλο όραμα που ενώνει λαούς, ιδέες, πολιτικές και οικονομίες. Αυτό το όραμα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ και δεν πρέπει να χαθεί».
Instant Win: Η νέα εμπειρία διασκέδασης από την Allwyn – Κέρδη έως 500 ευρώ στη στιγμή
14:28
Τέσσερα χρόνια πολέμου: Η ουκρανική σημαία υψώθηκε δίπλα στην ευρωπαϊκή στις Βρυξέλλες (pics)
14:26
Ένταση για τα βίντεο στη δίκη των Τεμπών: Απορρίφθηκε το αίτημα για κλήτευση του Εφέτη Ανακριτή
14:24
Η Ρωσία προσφέρει στην Σερβία την κατασκευή πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
14:21