ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στο θέμα της ακρίβειας τα χειρότερα τα είδαμε»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στο θέμα της ακρίβειας τα χειρότερα τα είδαμε»
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παραχωρεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνέντευξη που περιστρέφεται γύρω από το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ξεκίνησε με το θέμα της ακρίβειας.

Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για το τι θα κάνει είπε πως «η ακρίβεια που αποτελεί την πρώτη ανησυχία είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Δεν είναι ''ακρίβεια Μητσοτάκη'', αλλά έχουμε ευθύνη να το αντιμετωπίσουμε», τόνισε.

Αναφέρθηκε στα μέτρα που λήφθηκαν αλλά και στην αύξηση των μισθών και την μείωση των φόρων: «Ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε. Είχαμε τον 5ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ και στα τρόφιμα υπάρχει λελογισμένη μείωση». Εκτίμησε ότι: «Έχουμε δει τα χειρότερα. Θα εξακολουθήσουμε να είμαστε δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη και ειδικά στα ευάλωτα νοικοκυριά».

Για την μείωση του ΦΠΑ επέμεινε πως δεν θα λειτουργήσει ως μέτρο. «Η μείωση του ΦΠΑ στερεί έσοδα από τα δημόσια ταμεία και δεν φτάνει στους καταναλωτές. Δεν θα μειωθεί οριζόντια, ίσως στοχευμένα. Μειώσαμε τον ΦΠΑ στην τιμή του καφέ αλλά ο καφές δεν μειώθηκε».

Για την στρέβλωση της αγοράς είπε ότι «όσο λιγότεροι μεσάζοντες υπάρχουν θα είναι καλύτερα και για τον παραγωγό και τον καταναλωτή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ