ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης: Διατηρητέοι κηρύχθηκαν οι ιστορικοί κινηματογράφοι ΑΣΤΟΡ και ΙΝΤΕΑΛ

Μπακογιάννης: Διατηρητέοι κηρύχθηκαν οι ιστορικοί κινηματογράφοι ΑΣΤΟΡ και ΙΝΤΕΑΛ
Eurokinissi /ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ανάρτηση για την απόφαση να κηρυχθούν διατηρητέοι οι ιστορικοί κινηματογράφοι ΑΣΤΟΡ και ΙΝΤΕΑΛ έκανε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Τα καλά νέα της ημέρας! Διατηρητέοι ως προς τη χρήση κηρύχθηκαν οι ιστορικοί κινηματογράφοι ΑΣΤΟΡ και ΙΝΤΕΑΛ από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως ζητούσαν τόσοι Αθηναίοι κι Αθηναίες, όπως ομόφωνα ψήφισε δύο φορές το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, όπως έπρεπε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος. ΑΣΤΟΡ CINE IDEAL Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας» έγραψε ο ίδιος στην ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε την ομόφωνη θέση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, για την κήρυξη διατηρητέων -ως προς τη χρήση- των ιστορικών κινηματογράφων ΙΝΤΕΑΛ και ΑΣΤΟΡ, σε παρέμβασή του στην ανοιχτή συνέντευξη Τύπου -που διοργανώθηκε στην αίθουσα του ΑΣΤΟΡ- στην οποία είχε προσκληθεί.

Ο κ. Μπακογιάννης είχε αναφέρει: «Είμαστε όλοι εδώ γιατί θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας με τις δικές σας και να υπογραμμίσουμε την ανάγκη να κηρυχθούν διατηρητέοι -κατά τη χρήση- οι δύο αυτοί ιστορικοί κινηματογράφοι. Θέλω να θυμίσω ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει το 1997 για τους 47 θερινούς κινηματογράφους. Επομένως, υπάρχει προηγούμενο και μάλιστα υπάρχει διαπαραταξιακή συναίνεση σε αυτό», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ