ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διακομματική: Τι αποφασίστηκε για το ντιμπέιτ - Χωρίς ελεύθερη ερώτηση από τους δημοσιογράφους

Διακομματική: Τι αποφασίστηκε για το ντιμπέιτ - Χωρίς ελεύθερη ερώτηση από τους δημοσιογράφους
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ/INTIME NEWS

Λευκός καπνός βγήκε από τη διακομματική επιτροπή που συζητούσε τους όρους και τις λεπτομέρειες του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών της 10ης Μαΐου.

Η δίωρη συζήτηση των εκπροσώπων των κομμάτων κατέληξε στην απόφαση να υπάρξει η τηλεμαχία να γίνει κατά τα πρότυπα των προηγούμενων, ενώ απορρίφθηκε η πρόταση των δημοσιογράφων να τους δοθεί η δυνατότητα να υποβάλλουν μια ελεύθερη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς.

Οι θεματικές ενότητες που αποφασίστηκαν είναι οι εξής:

1. Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση
2. Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα
3. Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια
4. Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος
5. Περιβάλλον και Ενέργεια
6. Νέα Γενιά

Οι πολιτικοί αρχηγοί στο τέλος των θεματικών ενοτήτων θα έχουν τη δυνατότητα για μια 3λεπτη καταληκτική τοποθέτηση. Η τηλεμαχία θα διαρκέσει 3 ώρες και σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν για το format του ντιμπέιτ, οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξεκινήσουν απαντούν με τη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων τους. Στην πρώτη ενότητα πρώτος θα απαντήσει ο πρωθυπουργός, στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και θα ακολουθήσουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο γ.γ. του ΚΚΕ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Στη δεύτερη ενότητα θα ξεκινήσει πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσουν ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι υπόλοιποι αρχηγοί με τελευταίο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η τρτιτη ενότητες θα ξεκινα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, η τέταρτη με τον Δημήτρη Κουτσούμπα κλπ.

Υπήρξαν διαφωνίες με τη σειρά απαντήσεων των πολιτικών αρχηγών, καθώς η ΝΔ «κατέβασε» πρόταση που προέβλεπε ότι ο Κυριακος Μητσοτάκης θα έκλεισε κάθε ενότητα ερωτήσεων, η οποία απορρίφθηκε από τα κόμματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ