ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από Κοζάνη: Αυτή τη φορά θα σώσουμε τα νοικοκυριά από τη χρεοκοπία

Τσίπρας από Κοζάνη: Αυτή τη φορά θα σώσουμε τα νοικοκυριά από τη χρεοκοπία
Από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Κοζάνη EUROKINISSI

"Το 2015- 2019 γλιτώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Αυτή τη φορά θα σώσουμε τα νοικοκυριά από τη χρεοκοπία", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κοζάνη το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καταφέρθηκε εναντίον της "βίαιης απολιγνιτοποίησης- εθνικού εγκλήματος" που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην "αδικημένη" και "στοχοποιημένη" Δυτική Μακεδονία, ενώ άφησε αιχμές και για τον Νίκο Ανδρουλάκη: "Διεκδικεί την πνευματική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά ο Ανδρέας είχε μέτωπο μόνο με τη Δεξιά, όχι διμέτωπο και με την Αριστερά. Απλώνω το χέρι στις προοδευτικές δυνάμεις για να νικήσουμε τη χειρότερη Δεξιά".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη σιγουριά του ότι το βράδυ των εκλογών δεν θα έχουν κερδίσει τα συμφέροντα και τα καρτέλ, αλλά ο ελληνικός λαός.

Σε σχέση με την απολιγνιτοποίηση, υποσχέθηκε αυτή να γίνει ομαλά, με παράταση στη λειτουργία της "Πτολεμαΐδας 5", πως θα υπάρχει λιγνίτης στο ενεργειακό μείγμα όταν έχει κι αυτό της Γερμανίας, ενίσχυση των ενεργειακών κοινοτήτων, χωροταξικό σχεδιασμό για τις ΑΠΕ, φορολογικά κίνητρα κι επιστροφή των αγροτικών γαιών που είχε πάρει η ΔΕΗ.

Ως προς την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, για την οποία είπε πως θεσμοθετήθηκε για να έχουν πελατεία τα ιδιωτικά κολέγια, υποσχέθηκε να την καταργήσει από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Όσον αφορά το ντιμπέιτ της Τέταρτης, το χαρακτήρισε "στημένων μονολόγων", στηλιτεύοντας τη στάση Μητσοτάκη να μην προσέλθει σε τηλεμαχία των δύο.

Απεύθυνε, επίσης, έκκληση κινητοποίησης και στους συντηρητικούς ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη, υπογραμμίζοντας πως οι κάλπες της απλής αναλογικής θα αναδείξουν κυβέρνηση.

"Έριξε μια βόμβα στη δεξιά πολυκατοικία και γκρεμίστηκαν τα διαμερίσματα όσων αρνήθηκαν συνεργασία μαζί του. Δήθεν ήθελε να μην κατεβεί ο Κασιδιάρης. Αυτά δεν έχουν γίνει με καμία άλλη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, ούτε της Δεξιάς".

Νωρίτερα, από τα Γρεβενά, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε νέα ανοιχτή πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να πραγματοποιηθεί ένα μεταξύ τους ντιμπέιτ, τονίζοντας ότι σε όλες τις χώρες γίνεται μια ανάλογη αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο κύριους διεκδικητές της εξουσίας.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:



ΔΗΜΟΦΙΛΗ