ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχή για το ξέπλυμα: Στο αρχείο οι καταγγελίες για Βελόπουλο και Παππά

Αρχή για το ξέπλυμα: Στο αρχείο οι καταγγελίες για Βελόπουλο και Παππά
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Στο αρχείο τέθηκαν από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) οι καταγγελίες που αφορούσαν το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «Ελληνική Λύση» αλλά και τον πρώην υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, Νίκο Παππά.

Συγκεκριμένα η Αρχή αρχειοθέτησε το φάκελο που είχε ανοίξει με διερευνόμενο αδίκημα το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» στην «Ελληνική Λύση» έπειτα από καταγγελίες δύο βουλευτών του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχθηκαν τόσο ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος όσο και οι καταγγέλοντες.

Ακόμη, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έθεσε στο αρχείο και τις καταγγελίες περί δωροληψίας του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Η εν λόγω έρευνα είχε ξεκινήσει μετά τη διαβίβαση από τη Βουλή του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για το αποκαλούμενο ΣΥΡΙΖΑ channel.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της έρευνας τέθηκε η διαδρομή των 3 εκατ. ευρώ, δηλαδή του ποσού, που όπως είχε καταγγείλει ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε λάβει από τους αδερφούς Χούρι, προκειμένου να μπορέσει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Όπως έχει υποστηρίξει ο κ. Καλογρίτσας ο ίδιος πήρε αυτό το ποσό από τους αδελφούς Χούρι, κατόπιν μεσολάβησης του Ν. Παππά και όταν ο ίδιος αποκλείστηκε από το διαγωνισμό, τα 3 εκατ. ευρώ δόθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας Documento.

Ωστόσο, από την έρευνα που διενήργησε η Αρχή δεν προέκυψαν στοιχεία δωροληψίας για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ούτε όμως και στοιχεία που να καταδεικνύουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τους αδερφούς Χούρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ