ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Μαξίμου... βαθμολογεί την παρουσία Μητσοτάκη στο ντιμπέιτ και το «κυνήγι» στον Τσίπρα

Το Μαξίμου... βαθμολογεί την παρουσία Μητσοτάκη στο ντιμπέιτ και το «κυνήγι» στον Τσίπρα
ΑΠΕ

Κάθε λόγο να χαίρονται έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου από το χθεσινό ντιμπέιτ με την παρουσία του πρωθυπουργού απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους. 

Παρά το ότι η κάθε απάντηση που έδινε είχε απόσταση η μία από την άλλη (λόγω της διαδικασίας που είχε αποφασιστεί) περίπου 40 λεπτά, όλες οι τοποθετήσεις του κρίνονται από το επιτελείο του ως «άκρως ικανοποιητικές».

Ειδικά στα θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τους συνεργάτες του ήταν απόλυτα κατατοπιστικός στους πολίτες που παρακολούθησαν την τηλεμαχία.

Αναφορικά με την καθημερινότητα των πολιτών και τα προβλήματα με την ακρίβεια που αντιμετωπίζει, τόνισε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και η αύξηση θέσεων εργασίας με καλές αμοιβές.

Έδειξε στοχευμένα τι θέλει να κάνει την επόμενη τετραετία αν οι πολίτες του εμπιστευτούν εκ νέου την πρωθυπουργία:

- να αντιμετωπίσει την ακρίβεια με επέκταση του market pass το δεύτερο εξάμηνο του έτους, και

- να φέρει μόνιμη αύξηση μισθών με τον κατώτατο να φτάνει στα 950 και το μέσο μισθό στα 1500.

Ξεκάθαρος απέναντι στην Τουρκία

Ο κύριος Μητσοτάκης εμφανίστηκε με απόλυτη αυτοπεποίθηση και για τα εθνικά θέματα και την προστασία της χώρας. Επανέλαβε ότι μετά τις τουρκικές εκλογές, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα θα το σεβαστεί απόλυτα. Παράλληλα, τόνισε ότι θα έχει ανοικτές θύρες για συνάντηση με την τουρκική ηγεσία και μίλησε για τις θαλάσσιες ζώνες με τους γείτονες.

Η αυτοκριτική για τις υποκλοπές

Αν και ο πρωθυπουργός είχε ταχθεί υπέρ του ελεύθερου διαλόγου στην τηλεμαχία, σεβάστηκε την καθορισμένη διαδικασία που έγινε. Σε κάθε ευκαιρία με τις απαντήσεις που έδινε προσπαθούσε να μην αφήνει θολό τοπίο.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, δεν δίστασε να προχωρήσει σε αυτοκριτική. Η απάντηση που έδωσε στο αν σκέφτηκε να παραιτηθεί όταν «έσκασε» το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, δεν είχε «ναι μεν αλλά»: Είπε ότι δεν το σκέφτηκε και παραδέχθηκε ότι δεν έπρεπε να παρακολουθείτο ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο πρωθυπουργός με έμφαση σημείωσε πως δεν αποτελεί κίνδυνο για το δημόσιο συμφέρον ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Η κόντρα με Τσίπρα και... ο βαθμός του

Ένα ακόμη σημείο στο οποίο στέκονται στο Μαξίμου, είναι ότι ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που του έδινε η διαδικασία, προσπάθησε να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα. Όσες φορές του δόθηκε η ευκαιρία, «κυνήγησε» την κόντρα. Αναρωτήθηκε πολλές φορές τι θα κάνει και από πού θα βρει τα χρήματα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση του ΦΠΑ που είναι κοντά στα 4 δις ετησίως.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας «σήκωσε το γάντι» και απάντησε στον πρωθυπουργό ότι υπάρχουν χρήματα και «θα σταματήσουμε την αναδιανομή εισοδήματος από τους πολλούς στους λίγους».

Τέλος, ο πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους νέους, ζητώντας να συμμετάσχουν στις εκλογές και να αξιολογήσουν το έργο της κυβέρνησης.

Μάλιστα, όταν του ζητήθηκε να αξιολογήσει και να βαθμολογήσει ο ίδιος την κυβέρνησή του, απάντησε ότι: «Ο βαθμός θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα των πολιτών που θα βάλουν στη Ν.Δ και είμαι βέβαιος ότι θα την αξιολογήσουν θετικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ