ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Οι αστοί τρομάξανε

Πολάκης: Οι αστοί τρομάξανε
eurokinissi

Πολιτικές αναταράξεις εξακολουθούν να προκαλούν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για τους δικαστές.

«Ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών - και πρέπει να μπει νέο αίμα σε αυτό το σώμα -, για να το πω κομψά έχει δεσμεύσεις ή για να το πω λιγότερο κομψά είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πολιτικού κόσμου και των δικαστών.

Το τραγούδι στο Facebook και η αφιέρωση

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επέλεξε να απαντήσει στα σχόλια, ανεβάζοντας το τραγούδι του Πάνου Τζαβέλα "Οι αστοί τρομάξανε", στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Κι αυτό για όσους έπαθαν πανικό, για την " προσβολή" των οσίων και ιερών συντεταγμένων του βαθέος κράτους. Καλό ξημέρωμα», έγραψε.

Κουρουμπλής: Δεν είπε και κάτι προς θάνατον ο Πολάκης

Την εκτίμηση ότι η διατύπωση του Παύλου Πολάκη ήταν επιθετική εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σημειώνοντας ωστόσο ότι έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική στους θεσμούς.

«Ας δείξουμε αυτοσυγκράτηση όλοι. Δεν είπε και κάτι προς θάνατον ο Πολάκης και υπήρξε τέτοια αντίδραση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών στο Μega, ενώ ερωτηθείς αν θα έκανε ο ίδιος τέτοια δήλωση είπε χαρακτηριστικά:

Ο Πολάκης έχει έναν δικό του τρόπο να τα λέει. Θα μπορούσα να την είχα κάνει με ένα διαφορετικό τρόπο ενδεχομένως. Θα μπορούσε να διατυπωθεί με ένα διαφορετικό τρόπο.

«Δεν νομίζω ότι δεν δικαιούται να ασκήσει κριτική στο θεσμό της Δικαιοσύνης. Η κριτική στους θεσμούς μπορεί να γίνει από ένα δημόσιο πρόσωπο, δεν νομίζω ότι είναι αρνητικό», πρόσθεσε.

Πανούσης: Ή είσαι μάγκας ή δεν είσαι...

«Όταν κάνεις μια τέτοιου τύπου "μαγκιά" κι αρχίζεις να καταγγέλλεις, πήγαινέ το μέχρι το τέρμα. Όχι μετά να κάνεις μπρος πίσω, να λες εννοούσα αλλά κτλ. Άρα λοιπόν ή είσαι μάγκας ή δεν είσαι» σχολίασε ο καθηγητής εγκληματολογίας και πρώην υπουργός προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

«Αυτές οι μαγκιές για να δημιουργήσεις ένα κλίμα κατά τη γνώμη μου βλάπτουν την Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία κατ΄ επέκταση» συμπλήρωσε ο κ. Πανούσης μιλώντας στο Mega.

«H δικαιοσύνη δεν είναι εργαλείο για να θέλει κάθε κυβέρνηση να τη χρησιμοποιήσει είτε για τα σκάνδαλα είτε για διαμόρφωση ενός πολιτικού κλίματος» τόνισε.

Βούλτεψη: Υπάρχουν κάποιο λαγοί στην κυβέρνηση

«Υπάρχουν κάποιοι λαγοί στην κυβέρνηση οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να λένε αυτά που δεν μπορεί εκ του θεσμικού του ρόλου να πει ο κ. Τσίπρας. Είναι λαγοί του κ. Τσίπρα» είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, στο Mega, αναφορικά με τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη και πρόσθεσε:

«Δεν είναι έκφραση γνώμης να πεις ότι υπάρχει παραδικαστικό, πρέπει να έχεις στοιχεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ