ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πύρρος Δήμας για νίκη Μπελέρη: «Το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της τρομοκρατίας»

Πύρρος Δήμας για νίκη Μπελέρη: «Το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της τρομοκρατίας»
Ο Πύρρος Δήμας IN TIME / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Τα συγχαρητήριά του για τη νίκη του προφυλακιστέου Φρέντι Μπελέρη, στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Χειμάρρας εξέφρασε με μία ανάρτησή του στο Twitter ο Πύρρος Δήμας την Δευτέρα (15/5), ενώ σχολίασε πως «σήμερα, το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της «τρομοκρατίας».

Παράλληλα, ο κ. Δήμας έγραψε: «Συγχαρητήρια στο Φρέντι Μπελέρη και τους πολίτες της ιστορικής Χειμάρρας οι οποίοι όρθωσαν περήφανα το ανάστημά τους, γράφοντας τη δική τους σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας αυτού του Τόπου».

Σημειώνεται ότι, ο Πύρρος Δήμας είχε αντιδράσει τις προηγούμενες ημέρες στη σύλληψη του νικητή των δημοτικών εκλογών στη Χειμάρρα, καθώς σε ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε πως «κάποιοι είχαμε τη βαριά και σκοτεινή μοίρα να μεγαλώσουμε με το φόβο των συνεπειών της ελευθερίας του λόγου και υπό τη συνεχή παραβίαση των δικαιωμάτων μας».

Στη συνέχεια τόνισε: «Σήμερα, αρνούμαστε να σκύψουμε το κεφάλι σε συμπεριφορές που πληγώνουν τη δημοκρατία και τραυματίζουν το κράτους δικαίου».

Εκλογές Αλβανία: Επικράτησε ο Φρέντι Μπελέρης στη Χειμάρρα

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας (15/5) ο Φρέντι Μπελέρης επικράτησε τελικά του «εκλεκτού» του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, Γκιόργκι Γκόρο στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, οι οποίες διεξήχθησαν σε τεταμένο κλίμα.

Έπειτα από ένα εκλογικό θρίλερ, με τους δύο υποψηφίους Φρέντι Μπελέρηκαι Γκιόργκι Γκόρο να δίνουν μάχη στήθος με στήθος ο προφυλακισμένος ομογενής Φρέντι Μπελέρης, αναδείχθη τελικά, νικητής των εκλογών.

Με το άκουσμα της είδησης, οι ομογενείς ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα.

Η επικράτηση του κ. Μπελέρη που κρατείται στις φυλακές Τιράνων κατηγορούμενος για εξαγορά ψήφων, θεωρείται νίκη της ελληνικής ομογένειας, και προσωπική ήττα του Έντι Ράμα που αποφάσισε τη σύλληψή του παραμονές των εκλογών.

Ωστόσο, στην αλβανική αντιπολίτευση που στηρίζει τον κ. Μπελέρη θεωρούν βέβαιο, ότι ο Ράμα έχει έτοιμο plan B για να τον εμποδίσει να αναλάβει καθήκοντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ