Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 6,6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Στις 6,6 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η RASS, για λογαριασμό του ACTION 24.
Η πανελλήνια έρευνα που δημοσιεύεται 6 μέρες πριν τις εκλογές, εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%, τον ΣΥΡΙΖΑ 24,2%, το ΠΑΣΟΚ 9,8%, το ΚΚΕ 7,7%, το ΜέΡΑ25 3,2% και την Ελληνική λύση 2,7%.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 24,1 μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα, ερωτώμενοι για το ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να κάνει την κοινωνία πιο δίκαιη, το 35,2% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση προκρίνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 29% τον Αλέξη Τσίπρα και το 30,3% κανέναν από τους δύο.

Στην ερώτηση συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές το 64,1% δηλώνει ότι συμφωνεί και το 5,2% ότι μάλλον συμφωνεί. Μάλλον διαφωνεί το 4,2% και διαφωνεί το 22,1%.
Ερωτώμενοι με ποιο κόμμα αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια, οι πολίτες απαντούν: Νέα Δημοκρατία 39,5%, Κανένα 21,5% ΣΥΡΙΖΑ 17,3%, Άλλο 12,2%, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 7,4%.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 6,7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 7% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου
Χρίστος Δήμας: «Στα 2,5 εκατ. ευρώ την ημέρα το κόστος από το άνοιγμα των διοδίων από τους αγρότες»
11:50
Συντάξεις, άδεια μητρότητας, επιδόματα: Έρχεται εβδομάδα πληρωμών από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ
11:41
Υπόθεση Έπσταιν: Στο φως χιλιάδες απόρρητα αρχεία - Τι αναφέρουν για Κλίντον, Τζάκσον και Τζάγκερ
11:30
Τροχαίο στην Κρήτη: IX εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο - Νεκρός ο οδηγός (pics)
11:21