ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για δηλώσεις Κατρούγκαλου: στο πρόγραμμά μας δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών

Τσίπρας για δηλώσεις Κατρούγκαλου: στο πρόγραμμά μας δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ΙΝΤΙΜΕ / Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Φρένο στη συζήτηση που πυροδότησε η δήλωση Κατρούγκαλου περί «κρυφής ατζέντας» στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με αυξήσεις εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες στο 20%,  έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το σάλο και τις έντονες αντιδράσεις στην αγορά, που προκάλεσαν οι δηλώσεις Κατρούγκαλου.  

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών» και κάνει λόγο για fake news.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, «προβλέπει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν αλλαγές στη ζωή τους. Αλλά οι αλλαγές θα είναι θετικές» αναφέρει σε συνέντευξή του στο in.gr. Εξηγεί ότι αυτό θα προκύψει «από την αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 10.000 ευρώ, από τη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, από τη μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης – που θα μειώσει τις τιμές- και από τη ρύθμιση χρεών, αναστολή πλειστηριασμών».

«Το πρόγραμμά μας είναι αναρτημένο εδώ και είκοσι ημέρες, είναι 50 σελίδες, μέχρι και την τελευταία λέξη. Είναι πιστεύω λαθροθηρία μεγάλη και unfair, λίγες ώρες πριν τις εκλογές, με fake news, να πάμε να κερδίσουμε ψήφους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ