ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Σκρέκας: 9.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα

Κώστας Σκρέκας: 9.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Υπουργείο Περιβάλλοντος

To σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την δημιουργία 9.000 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο υπουργός Κώστας Σκρέκας.  

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα την πολιτική μετάβασης σε μεταφορές με μηδενικό αποτύπωμα εκπομπών αερίων ρύπων, υλοποιώντας ένα πλέγμα πολιτικών για την ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών φόρτισης σε όλη τη χώρα.

Με τις πρότυπες προδιαγραφές διαγωνισμών παραχώρησης επιταχύνουμε την εγκατάσταση 9000 δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών σε όλα τα αστικά κέντρα της Ελλάδας, διευκολύνοντας τους Δήμους που καλούνται να «τρέξουν» άμεσα τους σχετικούς διαγωνισμούς. Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους επί των πρότυπων προδιαγραφών, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, με σκοπό τη συμπλήρωση και βελτίωσή τους καθιστώντας τες ένα χρήσιμο εργαλείο προς την κατεύθυνση του εξηλεκτρισμού των μεταφορών».

Όπως ανέφερε σε διαβούλευση τίθεται η κατάρτιση πρότυπων προδιαγραφών για διαγωνισμούς παραχώρησης με αντικείμενο την ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία δημοσίως προσβάσιμων υποδομών φόρτισης που περιλαμβάνονται στα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.), που έχουν ήδη εκπονηθεί από 312 Δήμους σε όλη τη χώρα. και θα διαρκέσει έως τις 9 Ιουνίου 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ