ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Στην τελική ευθεία για το κλείσιμο της κάλπης - «Κλειδώνουν» τα νούμερα του exit poll

Εκλογές 2023: Στην τελική ευθεία για το κλείσιμο της κάλπης - «Κλειδώνουν» τα νούμερα του exit poll
Άσκηση του εκλογικού δικαιώματος AP Photo/Thanassis Stavrakis

Με τη συμμετοχή σε 16.520 εκλογικά τμήματα, να φτάνει στο 31,5% στις 13.30 όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η αποχή θα είναι  μεγαλύτερη απ' αυτήν των εκλογών του Μαΐου και σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες των εκλογικών αναμετρήσεων

Όπως δήλωσε κ Σταυριανουδάκης, προβλήματα παρουσιάστηκαν συνολικά σε λιγότερα από 10-15 τμήματα.

«Στις 21:00 θα έχουμε αποτέλεσμα σε μεγάλο ποσοστό. Να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Διεξάγεται ομαλά η διαδικασία στα εκλογικά τμήματα και δεν υπάρχει ανησυχία για τη μεταφορά των αποτελεσμάτων όταν κλείσει η κάλπη».

Σχετικά με προβλήματα που παρουσιάστηκαν, ανέφερε ότι:

«Σε ένα τμήμα στην Α’ Πειραιά δεν άνοιξε για μία ώρα στην αρχή, γιατί δεν είχε εφορευτική επιτροπή. Δεν μας αναφέρθηκαν πολλά προβλήματα, όπου υπήρξαν κάποια ζητήματα οι έμπειροι δικαστικοί λειτούργησαν με τους βοηθούς και τους αναπληρωτές».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση αναφορικά με το ποσοστό συμμετοχής στις 17:00 το απόγευμα.

Το exit poll βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει δώσει τα πρώτα δείγματα για τις τάσεις και όσο περνά η ώρα η εικόνα γίνεται πιο καθαρή. Το ιδιαίτερο αυτών των εκλογών είναι ότι η αγωνία δεν εντοπίζεται στο ποιος θα είναι νικητής, αλλά στην "ουρά" όπου παλεύουν πέντε κόμματα για την είσοδό τους στη Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ