Εκλογές 2023: Πληροφορίες για δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου
Ανανεώθηκε:
Σύμφωνα με διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο, δεν αποκλείεται οι δεύτερες εκλογές να μεταφερθούν μία εβδομάδα νωρίτερα.
Πιο κοντά τις δεύτερες κάλπες φέρνει η σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές 2023, με αποτέλεσμα να επισπεύδονται οι εξελίξεις μετά την αδυναμία της αντιπολίτευσης να φτιάξει κυβέρνηση ακόμα και ηττημένων.
Όπως αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, από τις 2 Ιουλίου που αναμενόταν να στηθούν οι κάλπες της ενισχυμένης αναλογικής, πλέον δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να στηθούν στις 25 Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του CNN Greece.
Ζήτημα διερευνητικών εντολών άλλωστε δεν υπάρχει, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι στόχος του είναι η αυτοδυναμία. Έτσι, ο πρωθυπουργός θα λάβει τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και θα τηλεφωνήσει στους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για τις προθέσεις του. Στη συνέχεια θα καταθέσει τη διερευνητική εντολή και θα πάει σε εκλογές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκλογές 2023: Η διαδικασία των διερευνητικών και τα σενάρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης
Εκλογές 2023: Τα σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης - Πόσο πιθανές είναι οι δεύτερες κάλπες
Τραμπ: Το Ιράν δεν έχει δει τίποτα ακόμα - Θα απαντήσουμε αν οι Χούθι αποκλείσουν την Ερυθρά
18:46
Γαλλία: Πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο του Μπορντό - Νεκροί δύο πυροσβέστες
18:33
Για νέο κύμα δασμών σε 60 χώρες ετοιμάζεται ο Τραμπ - Θα αντικαταστήσουν τους προσωρινούς του 10%
18:24
Χατζηβασιλείου: Είμαστε σε ετοιμότητα για την ασφάλεια στο Ορμούζ - Πρωταγωνιστούμε σε συζητήσεις
18:13