ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι πολίτες ζήτησαν μια ΝΔ αυτοδύναμη και δυνατή

Μητσοτάκης: Οι πολίτες ζήτησαν μια ΝΔ αυτοδύναμη και δυνατή
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Η Νέα Δημοκρατία έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη στις βουλευτικές εκλογές. 

Δεσμεύθηκε να ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και εξαπέλυσε πυρά για το σύστημα της απλής αναλογικής.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως σήμερα κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούριος που η ΝΔ θα τον οδηγήσει με οδηγό την αλήθεια.

Έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος πως δεν θα ανεχθεί αλαζονικές συμπεριφορές και απευθύνθηκε ενωτικά σε όσους όπως είπε, δίστασαν να κάνουν το βήμα.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Εκατομμύρια Ελλήνων και Ελληνίδων πολιτών ψήφισαν Νέα Δημοκρατία. Το μεγάλο αποτέλεσμα δείχνει τη βούληση του λαού που μας έδωσε την έγκριση για μια πολιτική αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Αυτό ψήφισαν σήμερα και μάλιστα το ζήτησαν εμφατικά. Και ζήτησαν κάτι ακόμα: Να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στον δρόμο της προόδου και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων.

Για μια καλύτερη δημόσια υγεία, λιγότερες ανισότητες, για μια Ελλάδα ισχυρή και α ασφαλή σε διεθνές επίπεδο.

Σήμερα η ελπίδα νίκησε τη ματαιοδοξία, η ενότητα νίκησε τον διχασμό.

Είμαι συγκινημένος από τη βαριά ευθύνη που έχω στους ώμους μου, μια ευθύνη για την οποία καλούμαι να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Είναι μια σαφής εντολή για μια νέα τετραετία όπου οφείλουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος που μας χωρίζει από την Ευρώπη. Θα είμαι συνεπής στις δεσμεύσεις μου.
Από αύριο κιόλας θα ακολουθήσω όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Τα κομματικά παζάρια και τα μαθηματικά της απλής αναλογικής, φάνηκε ότι δεν έχουν καμία τύχη.

Ο πολιτικός σεισμός που εκδηλώθηκε σήμερα μας καλεί όλους να επιταχύνουμε τη διαδικασία για οριστική πολιτική λύση στον τόπο.

Οι πολίτες ενέκριναν την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και την προγραμματική μας θέση. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος, ανοίγει ένας νέος και θα τον διανύσουμε μαζί. Έχουμε ειλικρινή διάθεση για αυτοκριτική. Χωρίς αλαζονεία και έπαρση. Δεν πρόκειται να δεχτώ από κανέναν κάτι τέτοιο.

Απευθύνομαι με ενότητα και σε όσους δίστασαν να κάνουν το βήμα. Συνεχίζουμε, προχωράμε σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά».

Δείτε ζωντανά τη δήλωση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ