ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταυροί εκλογών 2023: Ποια γνωστά ονόματα μένουν εκτός Βουλής

Σταυροί εκλογών 2023: Ποια γνωστά ονόματα μένουν εκτός Βουλής
Ψηφοδέλτια από την ψηφοφορία της 21ης Μαΐου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / Eurokinissi

Εκπλήξεις -και μάλιστα δυσάρεστες- έκρυβαν οι κάλπες για γνωστά ονόματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, με αρκετά πρόσωπα να μένουν εκτός Βουλής.

Μεταξύ άλλων, τη μάχη της έδρας χάνουν -σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα- οι Γιάννης Οικονόμου, Νίκος Φίλης, Ανδρέας Λοβέρδος και η Νόνη Δούνια.

Δεδομένου ότι στις δεύτερες κάλπες, που αναμένεται να στηθούν τις επόμενες εβδομάδες, η ψηφοφορία θα γίνει με λίστα, εκτός θα μείνει σειρά πρώην βουλευτών και υπουργών.

«Βαριές» είναι οι απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ, που σημείωσε ποσοστό 20,07%, με τον Νίκο Φίλη να μένει εκτός στην Α’ Αθηνών.

Στην ίδια εκλογική περιφέρεια εκτός μένει και η Κωνσταντίνα Κούνεβα από το ΚΚΕ αλλά και ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών, εκτός μένουν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, Μάριος Αθανασίου, Γιάννης Μπαλάφας, Ελένη Αυλωνίτου και Αννέτα Καββαδία.

Στον Β2 Δυτικό Τομέα δεν καταφέρνουν να εκλεγούν οι Δημήτρης Βίτσας και Παναγιώτης Κουρουμπλής. Δεν καταφέρνει να κερδίσει έδρα στη Βουλή και ο Μιχάλης Καρχιμάκης του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, στο Β3 Νότιο Τομέα δεν κέρδισαν τη μάχη του σταυρού οι υποψήφιοι της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου και Γρηγόρης Ψαριανός ενώ εκτός Βουλής είναι και ο Στέφανος Τζουμάκας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νόνη Δούνια της Νέας Δημοκρατίας δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Α’ Πειραιώς ενώ εκτός έμεινε και επίσης «γαλάζιος» υποψήφιος Γιάννης Τραγάκης στη Β’ Πειραιώς.

Το ίδιο ισχύει και για τον Τρύφωνα Αλεξιάδη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν κατάφερε να εκλεγεί και ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική.

Χωρίς έδρα στη Βουλή φαίνεται πως μένουν και ο «γαλάζιος» Σπήλιος Λιβανός, καθώς και οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος και Θάνος Μωραΐτης.

Δεν κατάφερε να εκλεγεί και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος από το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, που φέτος ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Ζάκυνθο, δεν κατάφερε να κερδίσει μια θέση στη Βουλή.

Στο Ρέθυμνο δεν εξελέγη ο Ανδρέας Ξανθός από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν μπαίνουν στη Βουλή και οι Γιάννης Οικονόμου και Γιώργος Αμυράς, υποψήφιοι της ΝΔ σε Φθιώτιδα και Ιωάννινα αντίστοιχα.

Εκτός μένει και ο Γιάννης Σταθάκης στα Χανιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ