ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΙΚΗ: Ποιο είναι το κόμμα που για λίγες ψήφους δεν μπήκε στη Βουλή

ΝΙΚΗ: Ποιο είναι το κόμμα που για λίγες ψήφους δεν μπήκε στη Βουλή
nikh.gr

Ένα άγνωστο μέχρι πρόσφατα για πολλούς κόμμα διεκδικούσε χθες το βράδυ, κατά την εκλογική μάχη, μία θέση στη Βουλή, μαζί με άλλα κόμματα προβεβλημένων πολιτικών προσώπων, όπως η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και το ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η πρώτη έκπληξη ήταν όταν, το κόμμα ΝΙΚΗ ανιχνεύθηκε δημοσκοπικά για πρώτη φορά στη μέτρηση της Metron Analysis, σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές και συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου.

Η μεγάλη έκπληξη, ήρθε από την τελική εκτίμηση του exit poll, όπου το κόμμα κινήθηκε στα όρια του να μπει στη Βουλή, καταγράφοντας 2,5% έως 3,5%, μαζί με το ΜέΡΑ25, που βρισκόταν μεταξύ 2,5% και 3,5%, αλλά και την Πλεύση Ελευθερίας, που κατέγραφε ποσοστά 2,5% έως 3,5%.

Τελικά, το «ΝΙΚΗ» και ο πρόεδρός του Δημήτρης Νάτσιος, τερμάτισαν τον εκλογικό του αγώνα στο 2,92%, μία ανάσα πριν την είσοδό του στη Βουλή.

Τι πρεσβεύει το κόμμα «ΝΙΚΗ»

Το κόμμα ΝΙΚΗ ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη την 17η Ιουνίου 2019 και διακηρυγμένο σκοπό όπως αναφέρει «να ενώσει όλους τους Έλληνες, οι οποίοι εμφορούνται από πατριωτικό και Ορθόδοξο φρόνημα για την υπεράσπιση των ιδανικών της Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας του συνόλου του έθνους και των αξιών της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστης.

Βασικές προγραμματικές θέσεις είναι:

  • Κατάργηση της «προδοτικής» Συμφωνίας των Πρεσπών.
  • Νέα συγγράμματα Γλώσσας, Ιστορίας και Θρησκευτικών – Κατάργηση της «δήθεν» σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.
  • Νέο καθεστώς Μετοίκων αντί της απόκτησης ελληνικής υπηκοότητας και ιθαγένειας από μετανάστες και πρόσφυγες.
  • Διαχωρισμός Κράτους – Κομμάτων («Τα κόμματα βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα»)
    Οικονομική και Ηθική Επιβράβευση της Πολυτεκνίας (η ΝΙΚΗ αποδοκιμάζει τις εκτρώσεις, τις επεμβάσεις αλλαγή φύλου και την «διατάραξη» των παραδοσιακών ρόλων στην οικογένεια).

Ποιος είναι ο Δημήτρης Νατσιός

Πρόεδρος του κόμματος είναι ο Δημήτρης Νατσιός και όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του είναι «δάσκαλος και θεολόγος με πλούσιο συγγραφικό έργο, καθώς και αρθρογραφία».

Ο κ. Νατσιός είναι ιδιαίτερα γνωστός στον λεγόμενο πατριωτικό και εκκλησιαστικό χώρο λόγω της «μάχιμης» αρθρογραφίας του για εθνικά και θρησκευτικά θέματα. Ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που είχε αναδείξει με άρθρο του το 2006, τον περιβόητο «συνωστισμό» της Μαρίας Ρεπούση, στο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού. Είναι συγγραφέας πολλών σχετικών βιβλίων, ενώ επί σχεδόν 12 χρόνια παρουσιάζει την εκπομπή «Γράμματα Σπουδάματα» στον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε, τον μεγαλύτερο εκκλησιαστικό σταθμό στη Βόρεια Ελλάδα, και στο περιφερειακό δίκτυο DΙΟΝ ΤV.

H τηλεοπτική του παρουσία έχει βοηθήσει σημαντικά την αναγνωρισιμότητά του στη Μακεδονία και στη Θράκη, αν και ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι «δεν αισθάνομαι τηλεαστέρας» και ότι μοναδικός στόχος της τηλεοπτικής του… καριέρας είναι η αποκάλυψη των «βαθιών τραυμάτων» της Παιδείας. «Δεν με ενδιαφέρουν αναγνωρισιμότητες και λοιπές 'τενεκεδοκρόταλες' δόξες και λόξες», λέει με νόημα συμπληρώνοντας πως ναι μεν η αναγνωρισιμότητα λόγω εκπομπής έχει βοηθήσει τη Νίκη, «αλλά αυτό δεν αρκεί για να φέρει αποτέλεσμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ