ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης για νίκη της ΝΔ: «Υπήρχαν δύο καθαρές γραμμές, ηττήθηκε η μία»

Βορίδης για νίκη της ΝΔ: «Υπήρχαν δύο καθαρές γραμμές, ηττήθηκε η μία»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Στον λόγο που οδήγησε στη μεγάλη αύξηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές εκλογές, αναφέρθηκε ο Μάκης Βορίδης.

Ο βουλευτής Μάκης Βορίδης, μετά τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, τόνισε πως αναμετρήθηκαν «δύο πολύ μεγάλες προγραμματικές ιδεολογικές θέσεις», σημειώνοντας πως «τα του Κατρούγκαλου δημιούργησαν εύλογη καχυποψία».

«Όπως άκουσα με πολύ ενδιαφέρον τις αναλύσεις, νομίζω ότι σωστά επισημαίνουν μια σειρά από διαδικαστικά παύλα, επικοινωνιακά ή και τακτικά ζητήματα. Τι θα προσέθετα σε αυτές τις αυτές τις προσεγγίσεις που έχουμε ακούσει. Κατά τη γνώμη μου κάτι πολύ μεγάλο. Ποιο το μεγάλο; Ότι αντιπαρατέθηκαν δύο κεντρικές βασικές πολιτικές, ιδεολογικές, αξιακές πλατφόρμες και ηττήθηκε με καθαρό τρόπο η μία» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, εξήγησε πως «άνοιξε μια συζήτηση καθαρή για τη μεταναστευτική πολιτική στο ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής. Υπήρξε μια καθαρή γραμμή που παρουσίασε Νέα Δημοκρατία, φράχτης, αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, περιοριστική πολιτική. Και υπήρχε μια άλλη πολιτική η οποία τη μία έλεγε, δεν θέλουμε να χρηματοδοτηθεί ο φράχτης, την άλλη ο φράχτης δεν είναι λύση. Την άλλη έλεγαν να περιμένουμε το φράχτη. Συν το ότι υπάρχει ένα βεβαρημένο παρελθόν στη διαχείριση. Άρα λοιπόν, εδώ ήταν δύο καθαρές γραμμές. Ηττήθηκε η μία».

«Αναμετρήθηκαν δύο τελείως διαφορετικές λογικές»

«Υπήρχε μια καθαρή γραμμή στα ζητήματα της εκπαιδευτικής πολιτικής και δη στα ζητήματα των ΑΕΙ. Η μία έλεγε να καταργηθεί η βάση ελάχιστη βάση εισαγωγής. Έλεγε ότι θα επαναφέρουμε το πανεπιστημιακό άσυλο και θα καταργήσουμε την πανεπιστημιακή αστυνομία και άλλη έλεγε ότι όχι, εμείς δεν το θέλουμε αυτό», πρόσθεσε.

«Άρα λοιπόν στα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής, στα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής και της φορολογικής πολιτικής, αναμετρήθηκαν δύο τελείως διαφορετικές λογικές. Η μία έβγαινε και έλεγε ότι εδώ έχουμε αποτύχει πλήρως, ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό επίτευγμα, ότι ότι έχουμε κάνει από πλευράς μειώσεως φορολογικών συντελεστών δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα παρά μόνο ευνοεί τα συμφέροντα, τους πλουσίους τους λίγους και κι άλλη έλεγε ότι εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε την πολιτική της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, να μεγεθύνουμε το ΑΕΠ, να μειώνουμε την ανεργία και ότι αυτό το πράγμα θα είχε αποτελέσματα, συγκεκριμένα αποτελέσματα και ότι θέλουμε να πάμε σε αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ