ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Δεν έγιναν δηλώσεις

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Δεν έγιναν δηλώσεις

Χωρίς να κάνουν δηλώσεις αποχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί. 

Ούτε μισή ώρα δεν έμειναν οι πολιτικοί αρχηγοί στο Προεδρικό Μέγαρο, αφού η σύσκεψη ολοκληρώθηκε σε σύντομη χρονική διάρκεια, με τους πολιτικούς αρχηγούς να αποχωρούν γύρω στις 11:30 χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας, δεύτερος ο Κυριάκος Βελόπουλος, τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης, τέταρτος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πέμπτος ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, αφού απέβησαν άκαρπες οι διερευνητικές εντολές σχηματισμού κυβέρνησης που ανέθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, διαδοχικά στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης από το Προεδρικό Μέγαρο έφυγαν μαζί οι κ.κ. Μητσοτάκης, Βελόπουλος και Τσίπρας ενώ πίσω τους ακολουθούσαν Δημήτρης Κουτσούμπας και Νίκος Ανδρουλάκης χωρίς κανείς από τους πέντε να κάνει δηλώσεις.

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς

Όπως αναμενόταν δεν βγήκε «λευκός καπνός» από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο και πλέον η χώρα μπαίνει σε τροχιά νέων εκλογών, πιθανότατα στις 25 Ιουνίου, ενώ δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις για την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την πρόθεσή της να διορίσει υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη πως με τον κ. Σαρμά θα γίνει η συνεννόηση για τους υπηρεσιακούς υπουργούς.

Σήμερα, θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα διορισμού της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Την Κυριακή συγκαλείται η Βουλή προκειμένου οι διαδικασίες να επισπευσθούν. Ακολούθως θα ορκιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση και στη συνέχεια θα διαλυθεί η Βουλή.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ