ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Δεν κατεβαίνουν οι ΚΟΤΕΣ στις δεύτερες κάλπες – Στηρίζουν ΚΚΕ

Εκλογές 2023: Δεν κατεβαίνουν οι ΚΟΤΕΣ στις δεύτερες κάλπες – Στηρίζουν ΚΚΕ
facebook/ KOTES

Αποσύρεται από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου το κόμμα ΚΟΤΕΣ, το οποίο σε ανακοίνωσή του ζητά από τον κόσμο να στηρίξει το ΚΚΕ στις δεύτερες κάλπες.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Λούβρος που υπογράφει την ανακοίνωση, αφού ευχαριστεί τους χιλιάδες πολίτες που τους ψήφισαν, τονίζει ότι θεωρεί «άσκοπο» να κατέβουν στις κάλπες.

Oι ΚΟΤΕΣ, το κόμμα που υπεραμύνεται για τα δικαιώματα των καπνιστών συγκέντρωσε στην επικράτεια 11.515 ψήφους και βρέθηκε στο 0,20%. Το μεγαλύτερο ποσοστό κατέγραψε στα Χανιά, της τάξης του 0,51% ενώ τις περισσότερες ψήφους πήρε στον Νότιο Τομέα (1.337).

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το κόμμα ΚΟΤΕΣ ευχαριστεί τους χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Επίσης ευχαριστούμε από καρδιάς τους εθελοντές και τους υποψηφίους μας. Δυστυχώς όμως δεν θα πάρουμε μέρος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου διότι το θεωρούμε άσκοπο.

Καλούμε όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους, διατηρώντας τις διαφορές μας σε βασικά ή επί μέρους ζητήματα, να στηρίξουμε εκλογικά το ΚΚΕ που, σταθερό στις αξίες και τη δράση του, αποτελεί τον γνήσιο και πραγματικό αντίπαλο της Δεξιάς και της ολιγαρχίας.

Σε προσωπικό επίπεδο, με τη συμπόρευση με το ΚΚΕ θέλω να τιμήσω τον πατέρα μου, Βασίλη, καπετάνιο του ΕΛΑΣ (ΑΙΑΣ Ο ΣΑΙΝΗΣ) και τον αγαπημένο θανόντα φίλο μου Μιχάλη Σπυριδάκη, έναν γνήσιο κομμουνιστή, αγωνιστή.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος

Νίκος Λούβρος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ