ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκθεση για τον Ανδρέα Παπανδρέου στις 23 Ιουνίου στη Βουλή

Έκθεση για τον Ανδρέα Παπανδρέου στις 23 Ιουνίου στη Βουλή
Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ σε μία από τις ομιλίες του στη Βουλή Βουλή των Ελλήνων

Έκθεση με θέμα «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, 1919-1996: προσωπική και πολιτική διαδρομή» με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, διοργανώνει το ίδρυμα της Βουλής στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που περιλαμβάνει φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια για τη ζωή και το έργο του, θα τελέσει την Πέμπτη 23 Ιουνίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η έκθεση, δομημένη χρονολογικά, επιχειρεί να αναδείξει πτυχές της σκέψης, του οράματος, των πολιτικών πρωτοβουλιών και των επιτευγμάτων του Ανδρέα Παπανδρέου.

Τα τεκμήρια της έκθεσης προέρχονται από ελληνικά και ξένα αρχεία, δημόσια και ιδιωτικά, κατά κύριο λόγο από το Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και της ΕΡΤ, της Τράπεζας της Ελλάδας, του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου, του Μουσείου Μπενάκη, του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, του Κολλεγίου Αθηνών, του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Σημίτης», του Πειραματικού Σχολείου και του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας κ.ά.

IMG 3341
IMG 3339

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Δεκεμβρίου 2016 και όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να την επισκεφθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ