ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: «Για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ φταίει ο εγκλεισμός λόγω Covid»

Βίτσας: «Για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ φταίει ο εγκλεισμός λόγω Covid»
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Τη δική του οπτική έδωσε ο Δημήτρης Βίτσας όσον αφορά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους λόγους για τους οποίους αυτή επήλθε.

Μετά τη δήλωσή του πως «ο Αλέξης Τσίπρας έχει την ευθύνη» για τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Βίτσας -ο οποίος δεν κατάφερε να επανεκλεγεί βουλευτής- ανέφερε μεταξύ άλλων πως ανάμεσα στα πολλά αίτια, θα πρέπει να συμπεριληφθεί και ο εγκλεισμός επί μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Καταρχήν υπάρχει η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα. Θα έλεγε κανένας ότι έχει την ουσία της αυτοκριτικής, αν το ψάξεις όμως, θα βγουν και άλλα συμπεράσματα, όπως για παράδειγμα δεν μετρήσαμε την επίδραση στην ψυχολογία της κοινωνίας και στην πολιτική κατάσταση της κοινωνίας, του εγκλεισμού. Λέω εγώ ένα παράδειγμα τώρα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Action24.

Ερωτηθείς με ποιον τρόπο διαδραμάτισε ρόλο ο εγκλεισμός στη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βίτσας τόνισε πως «μπορεί να έπαιξε με έναν απλοϊκό τρόπο. Βίωσε μία άλλη λογική όλος ο πληθυσμός, οπότε η λέξη σταθερότητα, η σταθερή κυβέρνηση, στην οποία επένδυσε η Νέα Δημοκρατία, περνούσε πολύ πιο εύκολα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ