ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: «Εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία της ΝΔ θα πάμε σε τρίτες κάλπες»

Βορίδης: «Εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία της ΝΔ θα πάμε σε τρίτες κάλπες»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου μίλησε ο Μάκης Βορίδης, εξηγώντας πως πίσω από την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται ένας βαθύτερος λόγος.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάμε σε τρίτες κάλπες άφησε ο Μάκης Βορίδης, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Όλα τα κόμματα λένε όχι σε συνεργασία και επομένως το θέμα είναι όχι το τι θέλουμε. Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, πάμε υποχρεωτικά σε τρίτες κάλπες», ανέφερε μιλώντας στο Mega.

Οι λόγοι κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ εξήγησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην κορυφή επειδή υπήρξε γέννημα της αντιμνημονιακής περιόδου, ωστόσο πλέον το κόμμα δεν μπορεί να προσαρμοστεί και να εκφράσει τις νέες ανάγκες της κοινωνίας.

«Νομίζω ότι αρκετοί από εμάς περιμέναμε ότι η ΝΔ θα τα πήγαινε καλά. Αυτό που νομίζω ότι δεν μπορούσαμε να δούμε ήταν το μέγεθος κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτή την κατάρρευση, κατά τη γνώμη μου ο λόγος είναι βαθύτερος. Πιστεύω δεν είναι εύκολα τα πράγματα περί ανατάξεως, μπορεί να επιδεινώθηκε από κάποια λάθη που έγιναν την τελευταία στιγμή. Πιστεύω πως σε ένα μεγάλο βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν γέννημα μίας συγκεκριμένης συγκυρίας. Ήταν γέννημα του αντιμνημονίου, της αντίδρασης της κοινωνίας εκείνης της εποχής και εξυπηρέτησε την ανάγκη να εκφράσει την ανησυχία σε αυτές τις πολιτικές. Καθώς βαδίζουμε σε μία άλλη εποχή, δεν έχει η κοινωνία ανάγκη για τέτοιου είδους φυσιογνωμία», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ