ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι εξελέγησαν αντιπρόεδροι, κοσμήτορες και γραμματείς της Βουλής

Ποιοι εξελέγησαν αντιπρόεδροι, κοσμήτορες και γραμματείς της Βουλής
Το ελληνικό Κοινοβούλιο IN TIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μετά την επανεκλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα ως προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την Δευτέρα (29/5), συνεδρίασε η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου προκειμένου να εκλεγούν οι Αντιπρόεδροι, Κοσμήτορες και Γραμματείς του Σώματος.

Ειδικότερα, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, από τη Συμπολίτευση (Νέα Δημοκρατία) εκλέγονται οι τρεις πρώτοι Αντιπρόεδροι, δύο Κοσμήτορες και τέσσερις Γραμματείς.

Από την Αξιωματική Αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ), εκλέγονται ο Δ΄ Αντιπρόεδρος, ένας Κοσμήτορας και ένας Γραμματέας.

Από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ), εκλέγονται ο Ε΄ Αντιπρόεδρος και ένας Γραμματέας, ενώ από τις δύο επόμενες σε δύναμη Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Αντιπολίτευσης (ΚΚΕ και Ελληνική Λύση), εκλέγονται οι ΣΤ΄ και Ζ΄ Αντιπρόεδροι.

Το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας, στην οποία ψήφισαν 296 βουλευτές

Για το αξίωμα του Α΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έλαβε 296 ψήφους.

Για το αξίωμα του Β΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος έλαβε 294 ψήφους, ενώ δύο βουλευτές ψήφισαν «Παρών».

Για το αξίωμα του Γ΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο οποίος έλαβε 294 ψήφους, ενώ δύο βουλευτές ψήφισαν «Παρών».

Για το αξίωμα του Δ΄ Αντιπροέδρου εξελέγη η κ. Μερόπη Τζούφη, η οποία έλαβε 294 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

Για το αξίωμα του Ε΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος έλαβε 290 ψήφους, ενώ τέσσερις βουλευτές ψήφισαν «Παρών» και βρέθηκαν δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

Για το αξίωμα του ΣΤ΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Γεώργιος Λαμπρούλης, ο οποίος έλαβε 291 ψήφους, ενώ τρεις βουλευτές ψήφισαν «Παρών» και βρέθηκαν δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

Για το αξίωμα του Ζ΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Χήτας, ο οποίος έλαβε 256 ψήφους, ενώ τριάντα οκτώ βουλευτές ψήφισαν «Παρών» και βρέθηκαν δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

Για το αξίωμα των Κοσμητόρων εκλέχθηκαν οι βουλευτές:

  • Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου,
  • Βασίλειος Γιόγιακας και
  • Ιωάννης Σαρακιώτης.

Για το αξίωμα των Γραμματέων εκλέχθηκαν οι βουλευτές:

  • Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης,
  • Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου,
  • Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου,
  • Κωνσταντίνος Κυρανάκης,
  • Ραλλία Χρηστίδου και
  • Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ