ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διακομματική Επιτροπή: Την Πέμπτη «κληρώνει» για ντιμπέιτ - Οι προτάσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Διακομματική Επιτροπή: Την Πέμπτη «κληρώνει» για ντιμπέιτ - Οι προτάσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Επανέρχεται εν όψει των εκλογών του Ιουνίου το θέμα των ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αν και στη συνεδρίαση της διακομματικής, την Τρίτη δεν ελήφθη απόφαση και το ζήτημα παραπέμφθηκε για την Πέμπτη (1/6).

Στην ουσία δηλαδή, θα ξεκαθαρίσει εάν θα γίνει ένα, δύο ή… κανένα ντιμπέιτ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τη διεξαγωγή δύο διαφορετικών ντιμπέιτ, ένα μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και ένα μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας δεν δόθηκε απάντηση.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε μάλιστα και τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι είναι ανοικτός στην πραγματοποίηση ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να συμφωνεί με ντιμπέιτ των δύο.

Το ΚΚΕ απέρριψε την πρόταση, λέγοντας πως θέλει ένα ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Το τι θα συμβεί, εν τέλει, αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην επόμενη συνεδρίαση της Διακομματικής.

Παράλληλα, έγινε δεκτή η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών και του Επικράτειας, να μην υπάρξουν περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων, παρά την προσωπική γνωμοδότηση του επικεφαλής του ΕΣΡ. Η πρόταση έγινε δεκτή από τα κόμματα και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η ΚΥΑ, η οποία θα καθορίζει τις διατάξεις για τους υποψήφιους. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ