ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν κρυφή ατζέντα επιβολής νέων φόρων

Σκέρτσος: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν κρυφή ατζέντα επιβολής νέων φόρων
Ο Άκης Σκέρτσος ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ/INTIME NEWS

Για κρυφή ατζέντα επιβολής νέων φόρων κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος.

«Κρυφή ατζέντα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ , την αποκάλυψαν ο κύριος Κατρουγκαλος και η κυρία Φωτίου. Αλλά έχει και το ΠΑΣΟΚ, την αποκάλυψαν οι «Μαρτυριάρηδες» Νο2 που είναι ο κ. Δουδωνής και η κα Χρονοπούλου -στελέχη του ΠΑΣΟΚ του κ.Ανδρουλάκη, υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είπαν πως «θα αυξήσουν το φόρο στα μερίσματα των επιχειρήσεων, θα επιβάλλουν έκτακτη φορολόγηση στις μεγάλες επιχειρήσεις και θα επαναφέρουν την φορολογία στις γονικές παροχές».

Χαρακτήρισε τα δύο πρώτα μέτρα «εξόχως προβληματικά διότι πατούν φρένο στην αύξηση ρεκόρ των ιδιωτικών επενδύσεων».

Είπε ακόμη πως οι αιφνίδιες αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές, προκαλούν «ανασφάλεια δικαίου και την αποθάρρυνση των επενδύσεων που» και πρόσθεσε πως τα μέτρα αυτά δείχνουν ότι η χάραξη της φορολογικής πολιτικής «γίνεται με θεωρητικό, ιδεοληπτικό και επικίνδυνο τρόπο».

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, το ΠΑΣΟΚ στο δημοσιευμένο πρόγραμμά του «μιλάει αδιακρίτως για τριπλασιασμό του φόρου μερισμάτων» κάτι που θα πρέπει να ανησυχεί περίπου 110.000 κατ’ εξοχήν μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις που δηλώνουν κέρδη.

«Ακόμη κι αν πιστέψουμε την χθεσινή εκδοχή του κ. Μαντζου ότι το μέτρο αφορά τις επιχειρήσεις που δηλώνουν κέρδη άνω των 50.000 ευρώ τότε και πάλι περίπου 34.000 επιχειρήσεις μπορεί να θίγονται», σημείωσε.

Είπε ακόμη πως η πρόταση αυτή είναι και άδικη, καθώς δεν θίγει τις ξένες επιχειρήσεις που στην πλειονότητα τους διανέμουν μερίσματα με τον χαμηλό συντελεστή του 5%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ