ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου για Πάγκαλο: «Τον εκτιμούσες ακόμη κι όταν διαφωνούσες ριζικά μαζί του»

Παπανδρέου για Πάγκαλο: «Τον εκτιμούσες ακόμη κι όταν διαφωνούσες ριζικά μαζί του»
INTIME

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου για τον θάνατο του Θεόδωρου Πάγκαλου υπογραμμίζοντας ότι «τον εκτιμούσες ακόμη και όταν διαφωνούσες ριζικά με τις απόψεις του».

«Ο Θόδωρος Πάγκαλος υπήρξε από τους σημαντικότερους αγωνιστές και πολιτικούς της αριστεράς και του σοσιαλιστικού κινήματος. Η ιδεολογική και πολιτική του συγκρότηση, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αναλυτική και συνθετική δυνατότητά του και τον πλούτο των γνώσεων του, τον καθιστούσαν στέλεχος αναφοράς στην πολιτική ζωή του τόπου» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Συνεργαστήκαμε συστηματικά με τον Θόδωρο για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκτίμησα τη θέληση και τον πατριωτισμό του. Τον Θόδωρο Πάγκαλο τον εκτιμούσες ακόμη και όταν διαφωνούσες ριζικά με τις απόψεις του. Όσοι τον γνωρίσαμε και αγωνιστήκαμε μαζί του θα έχουμε πάντα στη σκέψη μας τον πνευματώδη λόγο του. Καλό ταξίδι φίλε Θόδωρε».

Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Θόδωρου Πάγκαλου, εκφράζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Κουμεντάκης εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του με ανακοίνωσή του.

«Με δυναμική παρουσία από τα νεανικά του χρόνια, στο φοιτητικό κίνημα, στη Νεολαία Λαμπράκη και στον αντιδικτατορικό αγώνα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε πάντοτε μια ισχυρή φωνή και αναλυτική σκέψη, που τον καθιστούσε σημαντικό συνομιλητή στις πολιτικές συζητήσεις και εξελίξεις.

Το 2000 διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού, μεταξύ των πολλών θέσεων ευθύνης που ανέλαβε στην πολιτική του πορεία, με τις οποίες αφήνει έντονο αποτύπωμα στην πολιτική ζωή της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο του Θεόδωρου Πάγκαλου εξέδωσε και ο Κώστας Σημίτης.

«Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ένα αυστηρός κριτής των πολιτικών εξελίξεων με στόχο την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης και ακριβούς εικόνας τους. Θα θυμόμαστε πάντα τη συμβολή του» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης με ανάρτησή του στο Twitter κάνει λόγο για έναν ευφυέστατο άνθρωπο που «έλειψε πρόωρα από την πολιτική».

«Ο Θόδωρος Πάγκαλος ήταν ευφυέστατος, ευρυμαθής και πάντοτε με το θάρρος της γνώμης του. Ακατάβλητο σκαρί μιας άλλης εποχής. Έλειψε πρόωρα από την πολιτική. Θα μας λείψει και από τη ζωή. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Twitter μνημονεύει τον εκλίποντα ως έναν άνθρωπο που αγαπούσε την Ελλάδα.

«Ειλικρινή Συλλυπητήρια στην Οικογένειά του Θεοδώρου Παγκάλου. Ένας ευφυής άνθρωπος που αγαπούσε την Ελλάδα. Καλό του ταξίδι», ήταν το μήνυμά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ