ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Θάσο: Δεν συνετρίβη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η τοξικότητα, οι ύβρεις και ο πολακισμός

Μητσοτάκης από Θάσο: Δεν συνετρίβη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η τοξικότητα, οι ύβρεις και ο πολακισμός
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Μήνυμα συστράτευσης για την επίτευξη ισχυρής αυτοδυναμίας έστειλε από τη Θάσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι μπορεί στις επόμενες εκλογές να μπουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή και έτσι να ανέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας.

«Ο λόγος που ζήτω ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν είναι αυτάρεσκος αλλά γιατί έτσι στηρίζονται οι μεγάλες αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε. Άλλη πρόταση διακυβέρνησης δεν υπάρχει, οι αντίπαλοι μας έχουν παραιτηθεί», είπε ακόμα.

Αναφερόμενος στα διλήμματα των εκλογών τόνισε ότι «είναι πολύ καθαρά. Οι πολίτες μας γνωρίζουν όλους δεν πρόκειται να πειστούν από οβιδιακές μεταμορφώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν συνετρίβη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλη η τοξικότητα, οι ύβρεις και ο πολακισμός».

«Η Θάσος ψήφισε εκκωφαντικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστά πρωτόγνωρα», είπε χαρακτηριστικά και ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα είπε ότι το κόμμα του στέκεται κοντά στα προβλήματα των πολιτών για να βελτιώνει την καθημερινότητά τους.

Είπε ακόμα ότι ο τουρισμός πάει από ρεκόρ σε ρεκόρ και σημείωσε ότι «Σε αυτή την κάλπη συγκρούονται δυο κοσμοθεωρίες για το πως αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη». Πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα εξακολουθήσει να μειώνει τους φόρους λέγοντας: «Με εμάς οι φόροι θα εξακολουθούν να μειώνονται και το πλεόνασμα της ανάπτυξης θα μοιράζεται δίκαια σε όλους».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου «οι πολίτες θα μας δώσουν μεγαλύτερα ποσοστά».

Επανέλαβε το μήνυμα προς όλους να μην επιδείξουν αλαζονεία και να θεωρήσουν δεδομένο το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης καθώς όπως είπε «δεν μετρά στη δεύτερη. Οι κάλπες πρέπει να ξαναγεμίσουν. Ζητώ κινητοποίηση για να μην πάει καμία ψήφος χαμένη στην κάλπη της 25ης Ιουνίου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα θλιβερά περιστατικά με το ΕΚΑΒ και δεσμεύτηκε για αναβάθμιση του ΕΣΥ χαρακτηρίζοντάς το ως πρώτη προτεραιότητα.

«Είδαμε τα προβλήματα δυστυχώς είδαμε και σήμερα με το ΕΚΑΒ. Πρέπει να τα διορθώσουμε και θα τα διορθώσουμε».

Στα εθνικά μας θέματα εγγυήθηκε ότι η πολιτική που ακολούθησε τα προηγούμενα 4 χρόνια θα συνεχιστεί αδιαπραγμάτευτα χωρίς καμία υποχώρηση όπως και η ανάδειξη του ρόλου της πατρίδας μας ως σημαντικού ενεργειακού παίκτη.

«Είναι πολιτικές επιλογές που έκαναν την Ελλάδα να ακούγεται παντού. Δεν είμαστε πια κομπάρσοι, ουραγοί δεν είμαστε επαίτες. Αυτά ανήκουν οριστικά στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ