ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πλεονέκτημα της τρίτης κάλπης και το σενάριο των εκλογών τον Αύγουστο

Το πλεονέκτημα της τρίτης κάλπης και το σενάριο των εκλογών τον Αύγουστο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ασπρόπυργο Γ.Τ Ν.Δ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αυτοδυναμία ή αυγουστιάτικες κάλπες, είναι το δίλημμα που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τον κατηγορούν πως εκβιάζει τους ψηφοφόρους και θέτει σε κίνδυνο τον τουρισμο.

Οι επιτελείς του προέδρου της ΝΔ εκτιμούν πάντως πως το συγκεκριμένο δίλημμα πιάνει τόπο στους ψηφοφόρους καθώς δεν επιθυμούν μια τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε λίγους μήνες.

Στην τελευταία του ομιλία χθές βράδυ στον Ασπρόπυργο ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε και πάλι τους πολίτες να ενισχύσουν με την ψήφο τους τη ΝΔ, επαναλαμβάνοντας πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως η κάλπη του Ιουνίου θα είναι άδεια.

«Η κάλπη είναι άδεια, θα είναι άδεια το πρωί της 25ης Ιουνίου και χρέος μας είναι να ξαναγεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και σε αυτή την προσπάθεια σάς θέλω όλες και όλους αρωγούς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης σημειωνει ακόμα πως οι κάλπες θα αναδείξουν κυβέρνηση και όχι το κόμμα που θα επικρατήσει στην αντιπολίτευση, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, κόμματα που στην Πειραιώς επιχειρούν να ταυτίσουν μεταξυ τους.

«Οι αντίπαλοί μας διαγκωνίζονται για το ποιος θα έχει τα πρωτεία στην κεντροαριστερά, ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι το μόνο το οποίο φαίνεται να τους ενδιαφέρει. Αποποιούνται την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Μας λένε, ''εμάς δεν μας αφορά αυτό. Εσείς θα είστε αυτοδύναμοι ούτως ή αλλιώς. Πάμε να δούμε τώρα ποιος θα είναι πρώτος στην κεντροαριστερή πολυκατοικία. Ποιος θα καταλάβει το υψηλό ρετιρέ''. Εγώ τους απαντώ ότι στις εκλογές οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Ψηφίζουν για το ποιος θα διαχειριστεί τις τύχες του τόπου την επόμενη τετραετία και αυτή τελικά θα είναι η επιλογή την οποία θα κάνουν οι πολίτες».

Επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη είναι να «μαζέψει» και τις διαρροές από τα κόμματα της δεξιάς «πολυκατοικίας», συσπειρώνοντας τους ψηφοφόρους της ΝΔ και απομακρύνοντάς τους από τον Κυριάκο Βελόπουλο και το κόμμα «Νίκη». Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και το το μπαράζ περιοδειών στην Κεντρική Μακεδονία, που χαρακτηρίζονται περιοχές υψηλού ρίσκου.

Στη ΝΔ δεν παραβλέπουν το ρόλο που παίζουν παραθρησκευτικές ή και εκκλησιαστικές οργανώσεις που έχουν τάξει «λαγούς με πετραχήλια» για να ενισχύσουν την επιρροή συγκεκριμένων κομμάτων. Δεν είναι καθόλου τυχαίες επίσης, οι αναφορές Μητσοτάκη περί πατριωτισμού.

«Ο πατριωτισμός στα λόγια είναι εύκολος, ο πατριωτισμός της ευθύνης και της πράξης όμως μετριέται με αποτελέσματα», είπε πρόεδρος της ΝΔ στη Δράμα. Απευθύνθηκε «σε όσους επιδιώκουν να φυλακίσουν την Ορθόδοξη πίστη στα στεγανά κάποιων μικρών κομμάτων» λέγοντας ότι «η Ορθοδοξία και η πίστη μας είναι πολύ μεγαλύτερη και ήταν πάντα δύναμη ενότητας και όχι διχασμού του ελληνικού λαού».

Στο επίκεντρο της προεκλογικής στρατηγικής Μητσοτάκη παραμένουν τα ζητήματα της οικονομίας, καθώς στη ΝΔ εκτιμούν πως είναι ένα από τα ισχυρά χαρτιά τους. Στο επιτελείο του αναφέρουν ότι ο κόσμος ψηφίζει με βάση τα οικονομικά του και ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να εξασφαλίσει θετική πορεία στον τομέα της οικονομίας.

«Εμείς ξέρουμε καλά ότι μειώνοντας τους φόρους έρχονται νέες επενδύσεις και δημιουργούνται νέες δουλειές. Το αποδείξαμε, θα εξακολουθούμε να το κάνουμε. Είμαστε το μόνο κόμμα το οποίο μπορεί να εγγυηθεί ότι η οικονομία μας μπορεί να παραμείνει σε μια σταθερή τροχιά ανάπτυξης, ότι οι φόροι θα εξακολουθούν να μειώνονται, αλλά και ότι το πλεόνασμα της συλλογικής ευημερίας θα συνεχίσει να μοιράζεται δίκαια σε όλες και σε όλους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην Πειραιώς αναδεικνύουν και τις προβλέψεις της JP Morgan ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα είναι εφικτή. Όπως εκτιμά η αμερικανική τράπεζα μια ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ θα βάλει τέλος στη στάση αναμονής των οίκων αξιολόγησης και θα οδηγήσει σε τριπλή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ