ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Λινού περί καρκινοπαθών

Αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Λινού περί καρκινοπαθών
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 Πολιτική κόντρα ξέσπασε με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνάς Λινού για τους καρκινοπαθείς και την παράταση ζωής όταν δεν υπάρχει περιθώριο θεραπείας. Η κυρία Λινού σε συνέντευξή της είχε επισημάνει ότι στο τελικό στάδιο του καρκίνου θα πρέπει να δίδεται μεγαλύτερη βαρύτητα στην παροχή υπηρεσιών ανακούφισης και όχι σε ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του παρείχε κάλυψη στην κυρία Λινού κάνοντας λόγο για πανικό της Νέας Δημοκρατίας την οποία κατηγόρησε ότι «προχώρησε σε μια απίστευτη αθλιότητα και επιτίθεται με fake news στην καθηγήτρια Αθηνά Λινού».

«Η κυρία Λινού πριν επτά χρόνια υποστήριξε το αυτονόητο. Ότι το κράτος και η πολιτεία οφείλουν να παρέχουν πλήρη υποστήριξη στους ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο του καρκίνου και στις οικογένειες τους που είναι αντιμέτωπες με τον ανείπωτο πόνο της απώλειας» ανέφερε η Κουμουνδούρου.

Απαντώντας η ΝΔ ανέφερε ότι «θέματα τόσο υψηλής ευαισθησίας, όπως οι θεραπείες των καρκινοπαθών, ειδικά τελικού σταδίου, θα έπρεπε να μείνουν έξω από την πολιτική αντιπαράθεση».

Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στήριξε την κυρία Λινού «που λέει περίπου τα ίδια με αυτά που έλεγε ο κ. Πνευματικός, οι απαράδεκτες δηλώσεις του οποίου αντιμετωπίστηκαν με απόσυρσή του από την προεκλογική μάχη». «Άραγε ο κ. Τσίπρας που έκανε «σημαία» τις δηλώσεις του κ. Πνευματικού, χρεώνοντάς τες συνολικά στη ΝΔ, θα τηρήσει την ίδια στάση με την κα Λινού και θα την θέσει εκτός εκλογικού αγώνα ή θα τηρήσει, όπως το συνηθίζει, δύο μέτρα και δύο σταθμά;» διερωτάται στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ